Uganda

DUI-LEG og VIRKE i Aalborg og Børn Hjælper Børn Fonden støtter et gadebørnsprojekt i Ugandas hovedstad, Kampala.

Børnehjemmet drives af foreningen Street Child Care of Uganda (SCUU), og er startet af vores kontaktperson Joshua, der selv har været gadebarn.

 

Børnehjem for gadebørn

Der bor 27 børn på centret, og 81 børn kommer hver dag og får mad og deltager i aktiviteter.

SCCU laver udover lektiehjælp til børnene en masse lege, musik og sportsaktiviteter.

Forældreløse børn kan bo på centret, og gadebørn rehabiliteres og bliver forsøgt genforenet med deres familier. Centret arbejder i øjeblikket på at rejse penge til egentlig skoleuddannelse.

Billedet er taget i slumområdet i Kampala, hvor fonden sammen med SCUU driver gadebørnsprojektet og børnehjemmet.

 

Nyt børnehjem

I 2018 fik Børn Hjælper Børn Fonden en ekstraordinær donation på 104.000 kr. fra en nedlagt DUI-afdeling i Korsør. Bestyrelsen besluttede, at man med disse penge helt ekstraordinært vil bruge penge på at bygge et nyt børnehjem, Gayaza, ca. 20 kilometer uden for Kampala.

Normalt giver fonden ikke støtte til bygninger. Men i dette tilfælde valgte man  at gøre det i erkendelse af, at rehabilitering er svært, når man bor i slummen, og fordi fonden fik pengene helt ekstraordinært. For fondens bestyrelse var det samtidig vigtigt, at penge fra salget af et DUI-hus, der har rummet aktiviteter børn og unge i mange år, nu går til forbedring af børn og unges levevilkår i Uganda.

På det nye børnehjem kommer der til at bo 80 børn fordelt i to bygninger. Fonden har besluttet at drifte projektet i tre år efter indflytning i de nye bygninger, så projektet får tid til at fundraise til fremadrettet drift. Driftsudgifterne består af mad, lægehjælp, tøj, strøm mm.