Vikingeuge for børn i Helsingør

25. juni 2019

1.-5. juli holder DUI-Helsingør vikingeuge for børn.

 

Første uge i skolernes sommerferie tager 25 børn fra Helsingør med på en rejse mere end 1000 år tilbage i tiden – til vikingetiden.

I vikingetiden var der hverken smartphone eller sociale medier. Alligevel kommer børnene ikke til at kede sig.

Når børnene møder op mandag den 1. juli, får alle børn vikingedragter på. Herefter spiser vi morgengrød sammen og taler om dagens aktiviteter.

Supermarkeder og take-away fandtes der heller ingen af i vikingetiden. Derfor laver vi mad på vikingemanér: Børnene er med til at plukke og rense en høne for derefter at koge suppe. Urterne til suppen har børnene samlet ude i skoven. Og for at få brød til suppen, kværner børnene korn til mel og bager brødet på en varm sten.

Også sko og tøj producerede vikingerne selv. Derfor har DUI-LEG og VIRKE lavet et læder- og uldværksted. Her kan børnene lave deres egne sko af skind fra får eller køer – på samme måde, som vikingerne lavede deres fodtøj.

I lerværkstedet laver børnene krus og skåle, som de brænder i bålets gløder. Og så lærer børnene at karte og spinde uld for at filte en pude, som er dejlig varm at sidde på.

Hårdt arbejde prægede vikingetiden, men der var også plads til fest og farver. På DUI’s vikingeuge spiller børnene musik på vikingetidens instrumenter og danser kædedans på vikingemanér. Børnene har selv lavet pynt i form af lerperler til en perlekæde, som de kan pryde deres vikingedragt med.

Populært blandt børnene bliver helt sikkert også sagafortællingerne om vikingegudernes fascinerende og frygtindgydende verden. Hvem har ikke hørt om Odin og Thor? Men hvem var de? Og hvad med alle de andre guder og gudinder, som vikingerne troede på, dengang kristendommen endnu ikke var kommet til Danmark.

 

Fakta om Vikingeugen i Helsingør

Hvem: 25 børn fra Helsingør deltager i DUI’s vikingeuge.

Arrangør: DUI’s afdeling i Helsingør.

Tid og sted: 1.-5. juli i dagtimerne på Rudolf Steiner Skolen Kvistgård. Onsdag den 3. juli er børnene på tur til Sagnlandet i Lejre.