Velkommen til det nye formandskab

22. maj 2016

På Landsmødet 2016 i Vejen, blev der skiftet ud i DUI – LEG og VIRKEs formandskab. Vi byder således velkommen til en ny Forbundsformand og to nye næstformand. Du kan læse mere om de Lone, Rasmus og Mette nedenfor.

Lone Søndergaard Leth Nielsen, Forbundsformand

LoneAlder: 40 år
Bopælskommune: Vejen
Nuværende stilling: Konsulent i kampagne og analyse hos FOA
Erhvervsmæssig baggrund: Sosu-assistent / projektleder
Uddannelse: Jeg er uddannet social og sundhedsassistent (1999) og har især arbejdet med psykisk-syge og demente. Herudover var jeg elevansvarlig og arbejdsmiljørepræsentant for 73 personer. Under LO tog jeg en projektlederuddannelse og blev ansat som ungdomskonsulent i FOA´s forbundshus (2001-2003). Jeg har været valgt som faglig sekretær i FOA Horsens (2003-2005) og i denne periode tog jeg en overbygning til min projektleder uddannelse som hed Innovationslederuddannelsen også under LO. Efterfølgende var jeg ansat som underviser på Esbjerg Højskole i LO´s ungdomssekretariat (2005-2007).

Baggrund: I min fritid er jeg aktiv i Socialdemokratiet. Jeg har erfaring som Kredsformand for Vejen kredsen (Herunder Billund, Grindsted og Sdr. Omme) og har tidligere været lokal partiformand. Derigennem politisk erfaring med sparring af folketingsmedlem. Jeg har aktivitetsskabende erfaring lige fra politiske pølsevogne til kampagner på de uddannelsessteder jeg kommer til dagligt.

Rasmus Kjeldsmark Jakobsen, næstformand

RasmusAlder: 25 år
Bopælskommune: København
Nuværende stilling: Ungdomskonsulent i LO
Erhvervsmæssig baggrund: Elektriker
Uddannelse: Fra 2007 til 2011 tog uddannede jeg mig til elektriker ved Tech College Aalborg. Efterfølgende har jeg taget en Mini VPG ved Center for arbejdsliv & læring., og læst til progressiv meningsdanner i Tænketanken Cevea. Uddannelsen som meningsdanner har til formål, at gøre den studerende i stand til at bidrage kritisk reflekteret og kommunikativt kvalificeret til samfundsdebatten.

Baggrund: Jeg har en stor erfaring fra især ungdomsfagbevægelsen, med ungdomspolitisk arbejde og elevdemokrati. Som person er jeg en ildsjæl, der brænder for det, jeg laver. Over de seneste 10 år har jeg brugt store dele af min fritid hos b.la. DSU – Aalborg, DUF og HK Ungdom.

Mette Schack Karlsen, næstformand

Mette1Alder: 40 år
Bopælskommune: Struer
Nuværende stilling: Gymnasielærer, underviser i samfundsfag og matematik
Uddannelse: Universitetsuddannelse i samfundsfag og matematik (Cand. Mag.). Herunder gerne relevante kurser og certificeringer Uddannet SWOT-konsulent og forandringsagent under DUF. Forløb med fokus på organisationsudvikling og samarbejde på tværs af samrådets organisationer.

Baggrund: DUI har fyldt meget i mit liv. Jeg blev medlem, da mine forældre var med til at starte DUI i Galten. Jeg mødte min mand på en Jubi-lejr i Hals, og vores drenge er i dag aktive i organisationen, Simon på 13 år har siddet i LBU og Emil på 16 er aktiv medarbejder i Struer afdeling. Derudover er vi med i DUI Struer Orkester, hvor drengene spiller på instrumenterne og jeg trækker i trådene i bestyrelsen.

Jeg er et meget systematisk menneske, som sætter en ære i at sikre, at der er styr på det organisatoriske for at give plads til de kreative kræfter. Derfor er jeg i dag kasserer i Struer DUI orkester, medlem af uddannelsesudvalget og næstformand i Region Nord. Men jeg er heller ikke bange for at tage en del ansvaret i køkkenet på JUBI-lejren i Hals.

For mig har DUI altid været den organisation, hvor der er plads til at være en lille smule anderledes end alle andre. Jeg blev derfor meget beæret, da jeg blev opfordret af Lone Leth Søndergaard Nielsen til at stille op som organisatorisk næstformand og efterfølgende opnåede støtte fra hovedbestyrelsen.