Stand Up Paddleboarding i Kolding

3. juli 2019

Det blæser og er koldt. Men børnene vil gerne med ud på Kolding Fjord til Stand Up Paddleboarding med DUI.  

 

Selv om sommervejret svigter, kan DUI-Kolding godt få børn med ud på fjorden til Stand Up Paddleboarding – også kendt under forkortelsen SUP.

”I går blæste der som en pelikan, men der var tre modige drenge, der mødte op,” fortæller Kirsten Hansen fra DUI-Kolding.

 

Flere medlemmer i DUI

Frem til og med 15. juli kører DUI-Kolding Stand Up Paddleboarding som sommerferieaktivitet i samarbejde med Kolding Kommune.

Aktiviteten er åben for alle børn i alderen 10-15 år, som i første omgang ikke behøver at være medlem af DUI.

Men hvis børnene efter sommerferien vil fortsætte med at gå til Stand Up Paddleboarding hos DUI-Kolding, skal de melde sig ind i DUI.

”Vi tilbyder Stand Up Paddleboarding udendørs helt frem til efterårsferien. Derefter fortsætter aktiviteten indendørs i svømmehallen en gang om måneden,” fortæller Kirsten Hansen.

 

Styrker balanceevnen

Stand Up Paddleboarding er sjov for børnene, men giver meget mere end morskab:

”Du bliver udfordret og får styrket din balanceevne. Og så bliver du en del af et aktivt fællesskab,” siger Kirsten Hansen.

For DUI-Kolding var det nødvendigt at søge penge til aktiviteten.

”Det kræver en hel del udstyr for at have gang i denne her aktivitet. Vi søgte Friluftsrådet og fik 59.000 til formålet. Derudover støttede Kolding Kommune med 14.500 og Arbejdernes Landsbank med 2.000,” siger Kirsten Hansen.

Hun understreger, at Friluftsrådet også stillede krav om, at man som ansøger bidrog med penge til formålet. DUI-Kolding fandt derfor 50.000 kroner til projektet.

”Pengene er blandt andet gået til indkøb af seks SUP-boards, 20 våddragter og et stort antal redningsveste og SUP-sko i forskellige størrelser,” fortæller Kirsten Hansen.

 

Styr på sikkerheden

DUI-Kolding har selvfølgelig styr på sikkerheden, når de sender 10-15-årige børn ud på Kolding Fjord til Stand Up Paddling.

”Vi aflægger bassinprøve hvert år for at kunne få lov til at afholde svømmeundervisning til skolerne,” siger Kirsten Hansen.

”Og af sikkerhedsmæssige hensyn har vi flydetorve i alle boardsene, så vi kan gribe fat i dem, hvis børnene kommer for langt ud. Og vi er ret stringente med, at de skal sejle langs med stranden og ikke ud i fjorden.

 

Læs mere på: dui.dk/kolding/paddleboard