Sådan kommer du i gang med klima-renoveringen af dit foreningshus

11. marts 2021

Der er masser af penge at spare, når man sørger for løbende at renovere sit hus. Herunder har vi samlet en række forslag til projekter, som du ved lejlighed kan gå i gang med.

 

Udskift varmekilden i kolonien
Mange kolonier bliver stadig opvarmet af oliefyr. Oliefyr er den stadigt klar mest forurenende energikilde, og der kan spares rigtig mange penge på forbrug, ved at overgå til varmepumper, fjernvarme eller hvad der ellers er muligt i jeres lokalområde. Videncentret Bolius har lavet en guide til, hvordan man kommer i gang med udskiftningen af sit oliefyr.

 

Udskift belysningen
Det kan virkelig betale sig at udskifte de gamle lamper og elpærer med nye LED pærer. LED pærerne bruger langt mindre energi end eksempelvis lysstofrør. Videncentret Bolius har gode råd til belysningen her.

 

Få bygningen gennemgået af en energikonsulent
Det kan være en god ide at få et energitjek af bygningen af en energikonsulent. Energikonsulenten gennemgår bygninger, og kan ret præcist fortælle, hvilke renoveringsprojekter som kan spare afdelingen for flest penge. Find en energikonsulent her.

 

Vil du have mere inspiration til, hvordan i kan arbejde med bæredygtighed i afdelingen, kan du tage et kig i Klimahelte hæftet.