Sådan kan I få flere frivillige

26. september 2019

DUI er afhængig af frivillige til at lave gode aktiviteter for børn og unge. Men nogle gange kan det være svært at få nye frivillige til afdelingen. Her er et par gode råd …

 

Som DUI’s udviklingskonsulent har Tobias Simonsen besøgt DUI-afdelinger rundt over det meste af Danmark.

”Det kan være svært at få nye frivillige til afdelingen,” fortæller Tobias.

”Man kan godt at søge efter frivillige i sit netværk. Men nogle gange er det bedre at søge efter specielle kompetencer,” siger han.

 

frivilligjob.dk

Hjemmesiden frivilligjob.dk er et godt redskab til at få flere frivillige.

”På frivilligjob.dk finder I en guide til, hvordan I skriver et godt opslag til at hænge op i lokalområdet,” fortæller Tobias.

”Men et godt råd er, at I først sætter jer ned i afdelingen og finder ud af, hvilke kompetencer I mangler i afdelingen. Det virker ofte meget bedre at søge efter konkrete kompetencer i stedet for blot at søge generelt efter flere frivillige.”

Et eksempel: Det virker bedre at skrive ”DUI søger frivillige til gaming-aktiviteter for børn og unge” – i stedet for bare at skrive: ”DUI søger frivillige.”

 

Sagen, fællesskabet og CV’et

I jeres DUI-afdeling har I forventninger til jeres frivillige.

Men potentielt nye frivillige har også forventninger til jer. Og det er faktisk helt i orden, at de frivillige også vil have noget ud af det.

”I dag er der ofte tre forskellige måder, som frivillige bliver motiveret på,” siger Tobias.

”Nogle bliver motiveret for sagen. Den frivillige synes, det er en meget vigtig sag og vælger derfor at bruge en masse energi på det.”

”Andre bliver motiveret af fællesskabet. Måske gør I noget for unge mennesker; måske samler I affald; måske gør I noget helt tredje – det betyder ikke så meget. Det vigtigste er, at I gør noget sammen.”

”Den tredje type motivation er, at du går ind i det frivillige arbejde for at styrke dit CV. Frivilligt arbejde er en nem måde at komme ind og få noget erfaring inden for et område, som du er interesseret i og god til.”

 

frivilligjob.dk finder I gode råd og redskaber til at søge efter frivillige til jeres afdeling.

Vil du gerne tale med Tobias Simonsen om, hvordan I bedst kan tiltrække og fastholde frivillige? Så kan du skrive til tobias@dui.dk eller ringe på 61 26 25 96.