Sådan gik det på sommerlejrene rundt omkring i landet

30. august 2021

Foto: DUI Ølstykke

 

Rundt omkring i landet var det igen muligt at samles til sommerlejr. Herunder kan du læse reaktionerne fra nogle af de afdelinger der holdte sommerlejr.

 

DUI-Lolland, DUI-Rødby, DUI-Vendsyssel og LandsUngdomsUdvalget

Sommerlejren blev afholdt hos DUI Lolland med Indianertema. “Vi fik prøvet forskellige ting som eksempelvis perler over bål, som blev brugt til at lave drømmefangere, samt live musik.” siger Lene Nielsen der er kasserer i DUI Lolland og en af hovedplanlæggerne bag lejren. Hver morgen var der nybagte boller og ellers var der fokus på hygge og god mad. Alle deltagere fik et net med indianerlogo på med hjem, hvor der var forskellige gaver i.

 

DUI Odsherred og DUI Hvidovre

DUI Odsherred startede en uge på Orø. Dagene blev brugt på fisketur, brætspil, hækling, fællessang, ildshow, sæber, cremer, negle, tur i zoologisk have, strandtur, besøg på gårdcafe og alt muligt andet. Tinna Glisbo som er afdelingsformand for DUI Odsherred havde ikke prøvet at holde en sådan lejr før, så der var masser af læringer. “Vi var i alt 36 deltagere fordelt over ugen. Den bedste oplevelsen var at modtage beskeder fra forældre efter lejren, som fortæller om hvor glade børnene har været for at være afsted. Så får man virkelig lyst til at lave lejr igen.” siger Tinna. Formålet med lejren var at vise hvad DUI kan når vi er bedst. Odsherred fik hjælp til afholdelsen af lejren fra Avedøre, Højstrup og en repræsentant fra LandsUngdomsUdvalget og havde inviteret unge med fra Odsherred Kommune, som måske ellers ikke havde fået en lejroplevelse.

Efter lejren tog Tinna direkte til Bornholm, hvor DUI Odsherred og DUI Hvidovre holdte sommerlejr sammen. Her var der omkring 40 deltagere. “Jeg vil særligt huske fra lejren, at vi var gode til at drage omsorg for hinanden. Vi gav hinanden plads og forstod hinandens behov” siger Tinna.

DUI Odsherred og DUI Hvidovre har allerede aftalt at de igen næste år skal på lejr sammen.

 

DUI Ølstykke og Egedals Fællesledelse

DUI Ølstykke og Egedal Fællesledelse var igen i år på sommerlejr på fællesledelsens hytte Ejnersbo i Ellinge Lyng. “Jamen det bedste var at der var så godt vejr hele ugen. Vi brugte hele dagen på at slappe af og så hoppede vi i vandet hen på aftenen” siger Morten Lyager der er formand for Egedals Fællesledelse. DUI Ølstykke og Egedals Fællesledelse havde valgt at lave en lejr med fokus på spontanitet og samvær. “Vi inspirerede selvfølgelig deltagerne til forskellige aktiviteter som hygge ved bålet, brætspil og det natløb vi havde planlagt, men hvis deltagerne helst ville sove hele dagen fik de lov til det”. DUI Ølstykke og Egedals Fællesledelse var som sædvanligt omkring 28 deltagere på lejren hvoraf cirka en tredjedel var unge mennesker.

 

DUI København

DUI København havde i år to sommeraktivitetsuger, hvor medlemmer og andre børn fra Københavns Kommune kunne komme og være med. “I uge 29 lavede vi aktiviteter ved vores afdelingshus på Østerbro. Vi fik sponseret en del aktiviteter, så der var både tur til Knuthenborg, Tivoli, paddleboard, samt børnediskotek og overnatning i huset” siger Ann Urbrand, afdelingsformand for DUI København. I uge 31 havde DUI København teamet op med kommunen om at udbyde sommerferie aktiviteter. Formålet var at vise nogle af afdelingens aktiviteter frem for byens børn, så man kunne både prøve kræfter med negleprojektet, parkour, kagebagning, lege og LEGO Mindstorms. Den aktivitet der gjorde mest indtryk på Ann var dog fællesspisningen “familierne var enormt glade for at kunne være sammen både børn og forældre. Efterfølgende henvendte vi os direkte til forældrene som en del af vores frivilligrekruttering og det betyder at vi nu har flere forældre, som gerne vil hjælpe til ved lignende arrangementer” siger Ann, som også så samarbejdet med kommunen som en vigtig måde at rekruttere nye medlemmer på. I alt 80 børn deltog i løbet af ugen.

 

DUI Højstrup, DUI Korsløkke, DUI Munkebo og Fællesledelsen Fyn

Fællesledelsen Fyn og de tre afdelinger DUI Højstrup, DUI Korsløkke og DUI Munkebo har hvert år en pinselejr sammen, samt en weekendtur i uge 34. “Vi var cirka 47 deltagere og det var simpelthen så dejligt at se hvordan både nye og velkendte ansigter hyggede sig sammen” siger Jens Jørn Ivarsen der er formand for Fællesledelsen Fyn. Programmet var som sædvanligt ankomst fredag aften til et stykke franskbrød eller lignende, og derefter satte de voksne sig sammen for at finplanlægge programmet. I løbet af weekenden var der både mulighed for at prøve kræfter med kreative aktiviteter og som noget nyt, kunne deltagerne også komme en cykeltur på en motorcross bane. “Vi bestræber os på at der både er velkendte og nye aktiviteter på lejren, men det er også vigtigt at der er perioder uden program hvor deltagerne kan være sig selv eller sammen uden t skulle noget”. Jens Jørn håber næste år også på en fælles sommerlejr for de fynske afdelinger og fællesledelser.

Du kan se en video fra weekendlejren i uge 34 her.