Sådan foregår den gode online aktivitet

25. februar 2021

Selvom samfundet stille og roligt åbner op igen, er der meget godt at hente ved fortsat at tilbyde online aktiviteter. Online aktiviteter er ikke meget anderledes at gennemføre end aktiviteter i virkeligheden – det vigtigste er at man gør det tydeligt hvad der skal ske, hvordan det skal ske og hvad man eventuelt skal forberede. Herunder finde du nogle råd til den gode online aktivitet.

 

Hvordan finder deltagerne din aktivitet?

For det meste giver det mening, hvem der skal komme til din aktivitet. I afdelingen eller fællesledelsen har i eksempelvis en hjemmeside, Facebook Gruppe, nyhedsbrev, Messenger gruppe eller en anden måde som i kommunikerer med jeres medlemmer på.

Det kan være en ide at fortælle om aktiviteten på flere platforme, eksempelvis både på mail og i en Facebook gruppe, så er der større chance for at flest medlemmer ser din aktivitet.

 

Hvad skal der ske?

Når i mødes online, har det normalt et specifikt formål. Det kan enten være en specifik aktivitet eller et format, som man kender nede fra afdelingen. Du kan eksempelvis inviterer til kursus eller brætspil, men du kan også inviterer til et mere frit format hvor i drikker en kop kaffe sammen eller holder hyggecafe. Vær opmærksom på, at vi typisk er endnu mere opmærksomme på tid når vi mødes online, så sørg for at overholde dit program samt start og slut til tiden.

 

Hvordan skal det ske?

Når i inviterer til aktivitet online, så gør det klart, hvordan i forestiller jer at aktiviteten skal forløbe. Kan man lytte med imens man går en tur? Bør man sidde ved et bord? Eller kan man ligge under et tæppe på sofaen? Ved at fortælle det på forhånd eller i starten af aktiviteten. sikre man at i skaber den stemning i gerne vil have.

Det er desuden en god ide at starte aktiviteten med en kort introduktion til jeres digitale spilleregler. Så ved deltagerne, om de skal slukke for deres mikrofon, om kameraet gerne må være tændt eller hvis der er andet man skal være opmærksom på.

 

Er der noget man skal forberede?

Hvis i laver en aktivitet, som kræver at deltagerne selv har indkøbt eller fundet nogle materialer frem, så sørg for at fortælle det til deltagerne på forhånd, så flest mulige deltagere kan være med på den måde som i havde tænkt jer det.

 

Hvis i gerne vil have sparring og hjælp til at afholde jeres aktiviteter, er man altid velkommen til at skrive til Tobias fra forbundskontoret på tobias@dui.dk.