På sommerlejr med DUI

4. juli 2019

Ølstykke, Hvidovre, Horsens, Silkeborg og Odder er blandt de DUI-afdelinger, som arrangerer sommerlejr i skolernes sommerferie.

 

Det er aldrig for sent at starte en ny tradition. Og det er netop, hvad DUI-Ølstykke er i gang med.

I 2018 tog de for første gang sammen på sommerlejr, hvilket blev en stor succes. Derfor arrangerer de en ny sommerlejr her i 2019 – fra 28. juli til 3. august i DUI-hytten Ejnersbo.

”Vores hytte er ideel til sommerlejr, fordi den ligger meget tæt på både vand og skov, men også er omgivet af en stor grund med masser af plads til udendørs aktiviteter,” fortæller Morten Lyager fra DUI-Ølstykke.

”På sommerlejren skal vi både på stranden og se på solnedgangene. Men vi skal også i Sommerlejr Sjælland, som ligger blot otte kilometer fra hytten. Også så skal vi i gang med vores nye YouTube-aktivitet, som DUF har støttet med 25.000 kroner.”

DUI-Ølstykkes sommerlejr er for hele familien og har plads til 28 deltagere. Tilmelding til Morten Lyager på mobiltelefon 29 48 12 16.

 

Hvidovre tager til Jylland

DUI-Hvidovre har en mangeårig tradition for at tage på sommerlejr, og i år går turen til Jylland – nærmere bestemt Juelsminde.

”Vi har været mange forskellige steder, men vi holder altid sommerlejren et sted, som er tæt på vand,” fortæller Marianne Halkjær fra DUI-Hvidovre.

I skrivende stund har 26 børn og voksne tilmeldt sig DUI-Hvidovres sommerlejr den 6.-13. juli. De kører til Jylland i private biler og en lånt minibus. I Juelsminde skal de bo i en hytte lejet af FDF.

Tilmelding til DUI-Hvidovres sommerlejr sker til Marianne Halkjær på mobiltelefon 23 95 44 27.

 

Horsens får besøg af Skibet

I Juelsminde holder DUI-Horsens også sommerlejr. Det sker 9.-11. juli i Horsens-afdelingens feriekoloni i Sandbjerg Vig.

Sommerlejren får besøg af den helt ny DUI-afdeling, Skibet, som sejler ned fra Aarhus for at lave vandaktiviteter med børnene og deres familier.

”Jeg synes det er spændende, når vi er flere afdelinger, der går sammen. Vi kan jo lære af hinanden. Og for børnene bliver det helt sikkert spændende at komme ombord på et skib,” siger Berit Rasmussen fra DUI-Horsens.

Tilmelding til DUI-Horsens’ sommerlejr sker til Berit Rasmussen på mobiltelefon 26 18 38 47.

 

Sommerlejr for socialt udfordrede familier

Længere nordpå arrangerer DUI-Silkeborg sommerlejr i Gudenåhuset fra 29. juli til 1. august. Denne sommerlejr er især tilrettelagt for familier med sociale/økonomiske udfordringer.

”Vi arbejder sammen med Silkeborg Kommunes Familieafdeling, som til sommerlejren finder familier, der ellers ikke ville have råd til at komme på sommerferie,” fortæller Else Sørensen fra DUI-Silkeborg.

”Vi har plads til syv familier på sommerlejren, og i år har de 18 børn med i alt. Vi glæder os til at være sammen med dem, og de kan blandt andet glæde sig til, at vi tager dem med en tur i badelandet hos Landal Søhøjlandet.Sådanne oplevelser har de familier ofte svært ved at få råd til at give deres børn.”

Alle pladser til DUI-Silkeborgs sommerlejr er allerede taget, så det er ikke længere muligt at tilmelde sig.

 

100 års jubilæumslejr i Odder

DUI-Odder fejrer i år 100-års jubilæum. Derfor er afdelingens sommerlejr blevet til en jubilæumssommerlejr med 100 forskellige aktiviteter.

”Vi er en afdeling præget af traditioner, og igen i år holder vi vores sommerlejr på Arbejdernes Feriehjem i Saksild,” fortæller Aage Rothman fra DUI-Odder.

”Det ligger på en dejlig grund helt ned til vandet, og vi glæder os til i år at få besøg af DUI’ere fra tre andre afdelinger.”

De tre andre DUI-afdelinger, som tager med på DUI-Odders sommerlejr, er Aalborg, Holbæk og Rødovre. Sommerlejren holdes i uge 30.

 

Holder I også sommerlejr i din DUI-afdeling? Skriv til thomas@dui.dk, hvis du ønsker, at vi skal skrive om den. Flere andre steder i Danmark holder DUI-afdelinger sommerlejr.