Nyt skoleår, ny begyndelse

12. august 2019

”Jeg tror, at alle afdelingerne glæder sig til at komme i gang med at lave aktiviteter. Og det er sjovest at lave aktiviteter, hvis der er børn at lave aktiviteter for,” siger Tobias Simonsen.

Skolernes sommerferie er slut, og en ny DUI-sæson kan begynde.

”Nogle steder er der lidt mere behov for at gøre en indsats for, at der kommer flere børn til aktiviteterne. Skolestarten er en god anledning til at lave en status: Hvordan er det lige, vi her i vores afdeling sørger for at få flere børn med?”

 

Gode aktiviteter, men få børn

Der kan være mange forskellige måder at fortælle lokalsamfundet om, hvilke aktiviteter jeres DUI-afdeling har for børn og unge.

”Det er godt at komme ud på skolerne og fortælle om afdelingens aktiviteter. Lokalaviser er også et godt sted at henvende sig, og de hungrer ofte efter tips om lokale initiativer, de kan skrive om. Her på forbundskontoret hjælper vi gerne med pressemeddelelser og andet til lokalavisen,” siger Tobias Simonsen.

”Hvis man føler sig usikker på, hvordan man laver reklame for sin forening, så kan man bestille mig til at komme ud til afdelingen for at holde et tre-timers kursus,” fortæller Tobias Simonsen.

”Man kan også bare ringe til mig på 61 26 25 96, hvis man har nogle udfordringer eller bare gerne vil have noget sparring i forhold til, hvordan man når ud i lokalmiljøet med information om afdelingens aktiviteter.”

 

Gode idéer, men få penge

Nogle afdelinger har masser af idéer til aktiviteter, men mangler penge til at gøre dem til virkelighed.

Heldigvis er der mange fonde og puljer, som man kan søge. Men det er klogt at tænke over, hvilke fonde og puljer der passer bedst til ens ønsker.

”Fundraising handler rigtig meget om at forstå den enkelte fonds formål. Hvis man gerne vil noget med naturen, så er Friluftsrådet et oplagt sted. Hvis man vil arbejde med ’det gode liv’, så er Nordea Fonden et bedre bud,” siger Tobias Simonsen.

”DUI’s afdelinger kan også bestille et kursus i fundraising – eller bare ringe til mig her på kontoret. Så vil jeg rigtig gerne komme med sparring, hvis man har gode idéer til projekter, man mangler penge til,” siger Tobias Simonsen.

 

Særlig hjemmeside til afdelingerne

dui.dk/123 er der mange gode redskaber og god information til afdelingerne.

”På dui.dk/123 kan man eksempelvis finde skabeloner til markedsføring og referatskrivning – og hvis der mangler nogle værktøjer, vil vi meget gerne lave nye,” siger Tobias Simonsen.

”Jeg skal bare have besked om, at det mangler. dui.dk/123 er en platform, som vi bygger sammen.”

 

Udfordring for DUI

Tobias Simonsen er stadig forholdsvis ny i jobbet som udviklings- og aktivitetskonsulent i DUI – et job han tiltrådte i begyndelsen af juni.

Men han har allerede besøgt flere DUI-afdelinger rundt om i Danmark og har flere afdelingsbesøg på programmet her i august.

”Det er rigtig spændende, og afdelingerne kan meget forskelligt,” siger Tobias Simonsen.

”Der er masser af god energi og gode aktiviteter. Men den udfordring, DUI står over for, er at man i det danske samfund har lettere ved at vide, hvad en spejderbevægelse eller en sportsforening er. Derfor er det mere vigtigt for DUI, at man kommer ud med sine budskaber. Og skolestart er som nævnt en god anledning til at få fortalt lokalsamfundet, at man eksisterer.”

 

Klik her og find tre bud på fonde, som I kan søge til efterårets aktiviteter