Nyt regntøj til Munkebo

27. september 2018

Velux Fonden har givet 8.500 kroner til Munkebo Skibslaug og DUI-Munkebo. 

 

De frivillige i Munkebo Skibslaug har fået nyt regntøj takket være en bevilling på 8.500 kroner fra Velux Fonden. Munkebo Skibslaug er en underafdeling af DUI-Munkebo og samarbejder også med Munkebo Kulturhus.

Egon Gaarde er manden, som har stået for ansøgningen til Velux Fonden om penge til regntøjet. En ansøgning som Velux Fonden bevilgede 8.500 kroner til.

Regntøjet blev leveret 8. september, med flot DUI-logo på. Det frivillige mandskab på båden Kristine er dermed klar til at gå et regnfuldt efterår i møde. På billedet til højre ser du DUI-Munkebos formand, John Eriksen, iført det ny regntøj.

Munkebo Skibslaug blev oprettet i 2013 for at klargøre, vedligeholde og sejle båden Kristine. Kristine blev oprindeligt bygget som redningsbåd til containerskibene fra Lindøværftet, men værftet forærede båden til DUI’s afdeling i Munkebo i 2005-06.

Dengang havde båden aldrig været ude at sejle, og der skulle gå flere år, inden den kom til søs.Men efter stiftelsen af Munkebo Skibslaug i 2013 gik frivillige i gang med at sætte båden i stand, så den kunne blive klar til at komme til søs.

Navngivningen af Kristine fandt sted i 2014, og siden har båden sejlet med børn og unge fra DUI, men også været til glæde for skoler og turister på besøg i og omkring Munkebo.

Kristine har plads til 12 personer foruden to besætningsmedlemmer.