Her er LUU’s nye formand

16. april 2019

Kristine Julius Zastrow er 18 år, gymnasieelev i Odder og DUI’er gennem otte år.

”Jeg kom ind i DUI, da jeg var 10 år, fordi mange af mine klasseveninder var med i DUI. Mange af dem er ikke med mere, men jeg blev grebet af DUI og har valgt at blive,” fortæller Kristine.

”Fællesskabet på kryds og tværs af Danmark betyder meget. Gennem DUI har jeg fået mange venner, som bor på Sjælland og Fyn, og i DUI får man også venner på tværs af aldersgrupperne.”

Kristine har været medlem af LandsUngdomsUdvalget (LUU) i halvandet år, og 17. marts 2019 blev hun valgt som ny LUU-formand på et møde i DUI’s hovedbestyrelse.

”Jeg håber, at vi kan få nogle nye med i LUU og dermed give LUU et frisk pust. Ligesom DUI bliver udfordret på forskellige områder, kunne jeg også godt tænke mig, at LUU bliver udfordret til at lave noget nyt og lave noget lidt andet, end hvad vi har gjort førhen,” siger Kristine.

”En idé kunne være at få noget mere faglighed ind i vores træf, så det ikke kun er sjov og ballade, men at vi også lærer noget. Det kunne for eksempel være selvforsvar og førstehjælp, så vi både lærer noget om at passe på os selv og passe på andre – altså hvordan vi kan være med til at redde andre.”

Kristine understreger, at det hele ikke kun skal være fagligt. Der må stadig godt må være plads til sjov og hygge, når unge DUI’ere mødes med hinanden.