International strategi skal sætte skub i DUI-LEG og VIRKEs internationale engagement

18. maj 2021

DUI-LEG og VIRKE er en del af en bevægelse, som altid har kæmpet for lighed og solidaritet i Danmark og resten af verden. Efter en periode med færre internationale aktiviteter, skal en international strategi nu være med til at sikre endnu flere børn og unge internationale oplevelser.

Den internationale strategi omhandler fire arbejdsområder.

Først og fremmest nedsættes der et internationalt netværk, en international arbejdsgruppe med Harun Muharemovic fra hovedbestyrelsen i spidsen, som skal koordinere det internationale arbejde.

Det internationale netværk kommer til at have tre arbejdsområder.

 

Politik og uddannelse
DUI-LEG og VIRKE vil gerne være tydelig i vores holdninger til børnepolitik. Som arbejdsområde skal det internationale netværk derfor være med til at udvikle politik, som kan positionere DUI-LEG og VIRKE som en stærk faktor indenfor børnepolitik i Norden, EU og resten af verden.

Organisation
Denne del af det internationale netværk er ansvarlig for planlægning af konferencer og studieture. Eftersom DUI-LEG og VIRKE de kommende tre år er formand for ABN – Arbejderbevægelsens Børneorganisationer i Norden, vil arbejdsområdet om organisation også omhandle arbejdet med venskabsafdelinger, sommerlejre og demokratiskolen.

Projekter
Ligesom DUI-LEG og VIRKE i dag er en del af det internationale projekt Kids Got Rights!, er det også meningen at DUI-LEG og VIRKE skal være med i flere internationale projekter hvor det giver mening. Arbejdsområdet projekter indebærer derfor screening af funding muligheder og drift af projekter som er under afholdelse.

 

Vær med i det internationale netværk
Det internationale netværk skal bestå af unge fra hele Danmark. Har du lyst til at være med i det internationale netværk, kan du derfor skrive til Harun på harun@dui.dk. Her kan du skrive lidt om hvor du kommer fra, hvem du er og hvorfor du gerne vil være en del af det internationale netværk.

Læs den internationale strategi her.