Ida kæmper for ufrivilligt barnløse

20. marts 2019

Som barn var Ida med i DUI. Nu er hun med i kampen for ufrivilligt barnløse.

 

Ida Bruhn Bull blev født i 1990 og begyndte i 10-års alderen at komme i den lokale DUI-afdeling, i Skovlunde.

”Min daværende bedste ven hed Mark, og hans forældre var meget aktive i DUI; både i bestyrelsen og med at planlægge aktiviteter. Og så fik jeg lov til at komme med,” fortæller Ida.

”Der var masser af børn og masser af aktiviteter. Jeg var især glad for friluftsaktiviteterne som for eksempel at sejle i kano, lave bål og snitte knive. Men efterhånden som vi blev større, gled Mark og jeg lidt fra hinanden – han blev meget dreng-dreng og jeg mere pige. Og min tilknytning til DUI-LEG og VIRKE hang tydeligvis meget sammen med Mark og hans familie, må jeg indrømme.”

 

Frivilligt arbejde udvikler

Alligevel har barndomsårene i DUI-Skovlunde været med til at udvikle Ida og styrke hendes personlighed:

”Dengang tænkte jeg ikke over det. Men som voksen har jeg tænkt meget over, hvor meget det kan give igen at engagere sig i frivilligt arbejde,” siger Ida.

”Mine egne forældre var ikke aktive i DUI og heller ikke med i skolebestyrelsen eller sådan noget. Men ved at være sammen med Mark og hans forældre oplevede jeg det engagement, som man kan lægge i en sag på frivillig basis – og hvor meget det kan give igen personligt.”

I dag er Ida 29 år og er selv blevet en ildsjæl. Da hun læste på universitetet, var hun repræsentant i studienævnet og senere næstformand. Og som færdiguddannet har hun involveret sig i Landsforeningen For Ufrivilligt Barnløse, LFUB.

 

Svært at blive gravid

Gennem fem år havde Ida og hendes mand ’arbejdet på’ at gøre hende gravid.

”Men graviditeten udeblev, så i 2018 fik jeg undersøgt passagen mellem livmoder og æggestok. Den undersøgelse viste, at jeg slet ikke kan blive gravid på den traditionelle måde. Derfor måtte jeg i gang med kunstig befrugtning,” fortæller Ida.

Allerede efter to behandlinger er Ida blevet gravid. Alligevel fortsætter hun det frivillige arbejde for Landsforeningen For Ufrivilligt Barnløse, LFUB.

”Det er virkelig berigende at gøre noget for så vigtig en sag,” siger Ida.

Ida og hendes mand venter barn til oktober. Om dette barn en dag bliver DUI’er, vil Ida bestemt ikke udelukke.

”Nu bor vi godt nok på Amager, hvor DUI ikke har en afdeling. Men måske en dag, hvis chancen byder sig, for der er mange oplevelser for børn i DUI – det ved jeg jo fra mine egne barndomsår i Skovlunde,” siger Ida.