Hun ved hvad hun vil – og hvor hun vil hen

25. maj 2016

På det nyligt overståede landsmøde i Vejen fik DUI – LEG og VIRKE ny forbundsformand. Stig Møller – med over 50 år som aktiv i DUI – gav faklen videre til Lone Søndergaard Leth Nielsen, der fremover skal stå i spidsen for organisationen.

I forbindelse med formandsskiftet har vi sat de to hovedpersoner stævne og talt med dem om fortiden, fremtiden og alt det ind i mellem.

VIL ALTID HUSKE FÆLLESSKABET

Du har været med i DUI i mange år efterhånden, Stig. Er der noget du husker særligt tilbage på?

Stig: Det jeg altid vil huske, er oplevelserne og fællesskabet jeg har haft med vores medlemmer og frivillige. Det lyder måske som en kliche, men jeg føler mig meget privilegeret over, at have været en del af DUI. Den fantastiske fællesskabsfølelse der er tilstede overalt i organisationen, vil jeg aldrig glemme.

– Derudover har det selvfølgelig også været en ære, at få lov til at repræsentere DUI i udlandet. Jeg har rejst i mange spændende lande, og mødt mange inspirerende mennesker. De oplevelser er jeg naturligvis meget taknemmelig over. Alligevel er der ikke noget der slår synet af glade og engagerede børn til en DUI-aktivitet.

Hvordan har det været at arbejde sammen med Stig?

Lone: Lærerigt! Det har været en fornøjelse, og selvom vi har haft vores diskussioner – men vi er altid kommet styrkede ud af dem. Vi er lykkedes med at vende vores forskellighed til en styrke. Derfor føler jeg mig mere robust og stærk efter samarbejdet med Stig, ligesom jeg også tror, han har udviklet sig i mit selskab.

Stig: Det er ikke løgn.

Hvad har Stig betydet for DUI?

Lone: Mere end han kan forestille sig eller vil indrømme. For Stig har DUI jo været en livsstil, og det kan man ikke blive andet end voldsomt inspireret af. Derfor er jeg også glad for, at han har lyst til forsætte med at bidrage på andre områder. Det kan næsten være svært at forestille sig et DUI – LEG og VIRKE uden Stig Møller.

– Med sin ildhu, gode netværk og store indsigt har han uden tvivl været en fantastisk kapacitet.

TID TIL AT SE FREMAD

Hvilket DUI efterlader du til Lone?

Stig: Jeg efterlader et DUI, der har fokus på aktiviteter. Derudover føler jeg, at vi nyder større bevågenhed nu end da jeg satte mig i formandsstolen for fire år siden. Derfor føler jeg, at DUI fremadrettet har rigtig fine muligheder for, at trænge i gennem på mærkesagerne. Blandt andet er jeg imponeret over al det gode arbejde der foregår i vores børne- og ungdomsudvalg.

– Alt i alt er jeg tilfreds med, at jeg efterlader en organisation i bedre form end da jeg overtog den. Hvis jeg for eksempel kigger på vores administration og forbundskontor, er jeg meget tilfreds med det hold vi har sat.

Lone: Jeg er meget enig med Stig. Det er min oplevelse, at vi er på rette vej. På en måde føler jeg, at vi er meget tættere på den forfatning jeg havde forventet, da jeg i sin tid startede mit virke som næstformand.

– DUI er på nuværende tidspunkt en rigtig god platform for de ideer og visioner jeg kan byde ind med. Vi har alle sammen brugt et par år på at genopbygge, og nu er det på tide igen at se fremad.

– Det har også været fedt at opleve, hvordan Stig på intet tidspunkt har lænet sig tilbage eller sluppet foden fra speederen. Tværtimod har han vel nærmest arbejdet dobbelt så hårdt, så alt var på plads inden min overtagelse. Heldigvis har han ladet mig være en del af det arbejde, og det er jeg meget taknemmelig over. På mange punkter kunne jeg ikke have ønsket mig en bedre lærer.

FREMTIDEN ER I GODE HÆNDER

Hvor er DUI – LEG og VIRKE om to år til næste landsmøde?

Lone: Vi er i hvert fald en organisation på vej frem! Det er jeg slet ikke i tvivl om, når man fornemmer den energi og det engagement der gemmer sig i vores frivillige. Det er fedt at mærke, at folk igen har lyst til at være en aktiv del af DUI.

– Som Stig er inde på, tror jeg vi om to år har meget større fokus på vores fantastiske aktiviteter – og ellers oplever en kontinuerlig vækst og fremgang.

Stig: Foreningen er i gode hænder, så jeg er helt tryg. Alle muligheder for at udvikle og bygge videre er i hvert fald tilstede.

– Rent børnepolitisk tror jeg, at forudsætningerne for at give DUI en endnu skarpere profil er gode qua vores samarbejde med den øvrige fagbevægelse.

– Det er også mit håb, at vi i fremtiden vil se endnu flere lokalafdelinger tilbyde de lidt mere skæve og anderledes fritidstilbud. Vi har allerede set et par rigtig fine eksempler på dette, og det bliver meget spændende at se, om flere afdelinger kan hoppe med på bølgen.

Hvad kan Lone tilbyde organisationen som Forbundsformand?

Stig lyser op i et smil.

Stig: Vældig meget! DUI får en kvinde der tør stå ved sine meningers mod og ikke er bange for at indtage og holde fast i en holdning. Hun ved hvad hun vil, og hvor hun vil hen.

– Som mange også allerede ved, er Lone dygtig til at tale, og mindst ligeså vigtigt; at lytte. Hendes positive tilgang til opgaverne vil også være en stor styrke, tror jeg.

 

 

Spørgsmål og øvrige forespørgsler rettes til kommunikationskonsulent, Michael Haddar, 23965454, Michael@dui.dk.