Her er DUI’s ny sekretariatschef

13. september 2019

Jane Dupont tiltræder som sekretariatschef i DUI-LEG og VIRKE den 1. oktober 2019.

 

”Jane Dupont har været ansat 14 år i Ungdomsringen, heraf syv år som sekretariatschef. I Ungdomsringen var hun med til at gennemføre en turnaround og vende et underskud til en økonomi i balance,” siger Ann Urbrand, formand for DUI.

Ann Urbrand har siddet i ansættelsesudvalget sammen med DUI’s to næstformænd, Rasmus Kjeldsmark Jakobsen og Tinna Glisbo, samt fungerende tillidsrepræsentant Tobias Simonsen.

”Ved ansættelsen af Jane Dupont har vi lagt vægt på hendes erfaringer med ledelse og økonomi. Men også, at hun ved, hvordan man agerer i en politisk ledet organisation, og at hun har et indgående kendskab til DUF-systemet. Det er kvalifikationer, som hun får brug for i DUI, og vi glæder os meget til samarbejdet,” fastslår Ann Urbrand.

 

Glæder sig til DUI

Den kommende sekretariatschef glæder sig også til at komme i gang med at arbejde for DUI:

”Jeg brænder for forenings- og organisationslivet og mener også, at jeg har nogle kompetencer og erfaringer, som DUI-LEG og VIRKE kan få brug for,” siger Jane Dupont. 

”Fra min nuværende arbejdsplads, Ungdomsringen, har jeg erfaring med at udvikle aktiviteter for børn og unge mellem 10 og 18 år; og så selvfølgelig som sekretariatschef erfaringer med at støtte og være sparringspartner for formandsskabet og de mange frivillige – både unge og voksne – som er en del af foreningens mange demokratiske niveauer,” fortæller hun.

 

Udvikling af børn og unge

DUI har en meget vigtig rolle at spille, mener Jane Dupont.

”Det her med børn og unge og at udvikle dem til et demokratisk fællesskab – det er meget vigtigt for vores samfund. Det gælder om, at børn og unge så tidligt som overhovedet muligt kan udvikle sig som mennesker og blive aktive medborgere i samfundet,” siger Jane Dupont.

”Der ligger nogle åbninger og politiske dagsordener, som DUI godt kan gribe. Både i forhold til børn og unges trivsel, sundhed og bevægelse, men også i forhold til samarbejde og fællesskab mellem generationer. Der tror jeg, der kan være en opmærksomhed og dermed også nogle muligheder for at søge fonde, som vil støtte et sådant arbejde,” uddyber hun.

”DUI skal både holde fast i historien fra 1905 og fundamentet med rod i arbejderbevægelsen, men samtidig trække det over i en kontekst, der hedder 2019 og fremadrettet.”

 

 

Mere om Jane Dupont:
 • 52 år.
 • Bor i Odense.
 • Født og opvokset i Aarhus.
 • Har en søn på 28 år.
 • Uddannet inden for administration.
 • Efteruddannelse som kommunom (økonomi, forvaltning, kommunikation og organisation).
 • Derudover har hun taget en uddannelse for frivillige idrætsledere, Akademiuddannelsen, fag i praktisk kommunikation og en mentorintegrationsuddannelse.
 • Tidligere beskæftigelse: 14 år i Ungdomsringen (sekretariatschef m.m.) samt 10 år på Dansk Flygtningehjælps Sprogcenter (koordinator og ledelsessekretær).
 • Fritidsinteresser: Vinterbadning, koncerter og samfundsforhold/politik.
 • Politisk er hun aktiv i Socialdemokratiet.
 • Derudover har hun lavet frivilligt arbejde for Kræftens Bekæmpelse og som mentor for uledsagede unge asylansøgere.