Det handler om at stimulere børnenes sanser

29. maj 2019

12 DUI-medlemmer fra fire forskellige DUI-afdelinger var med til at fejre Børnenes Grundlovsdag i København.

”Som DUI’ere har vi taget en lang række aktivitetslege med til børnene. Og som noget helt nyt har vi fabrikeret en sansesti, hvor børnene skal se, føle og lugte til forskellige ting,” siger Kenneth F. Christensen fra DUI-Avedøre.

Med bind for øjnene fik børnene mulighed for at røre, smage og lugte til forskellige madvarer og andre materialer for så at gætte sig frem til, hvad det var.

Børnene blev også sat sammen to og to, hvor den ene skulle kaste med pind efter kongen i Kongespillet – men med bind for øjnene og guidet af det andet barn, som havde øjnene fri til at se.

”Det handler om at stimulere børnenes sanser,” forklarer Kenneth F. Christensen.

 

To hovedformål

I København fandt Børnenes Grundlovsdag sted i Hans Tavsens Park på Nørrebro den 29. maj.

Her var omkring 800 børn mødt op sammen med pædagoger, forældre, fagforeningsfolk samt DUI’ere og andre NGO’ere.

Kenneth F. Christensen ser to hovedformål med, at DUI deltager på Børnenes Grundlovsdag:

”Vi profilerer DUI over for en masse børn. Men vi er også med sammen med BUPL, FOA, Forældrenes Landsorganisation, Red Barnets Ungdom, Røde Kors og andre samarbejdspartnere,” forklarer han.

”Vi synliggør DUI både i børns bevidsthed og over for vores samarbejdspartnere.”

 

Børns ret til forskellighed

Ud over sjov, leg og aktiviteter har Børnenes Grundlovsdag også et dybere formål: At sætte fokus på børns rettigheder og gøre børns opvækstvilkår optimale.

I år var det officielle tema ’Børns ret til forskellighed’ – nærmest en selvfølge for DUI’erne, der deltog i arrangementet.

”Jeg ser dem jo ikke som forskellige. Jeg ser dem bare som børn – børn der skal have lov til at være præcis dem, de er,” siger Louise Divad fra DUI’s nyåbnede afdeling i Rødby.

DUI’s afdelinger i Rødby, Lolland, Avedøre og Rødovre har i fællesskab arrangeret DUI’s deltagelse i Børnenes Grundlovsdag i København.