Generationer mødes i Odense

12. oktober 2018

Ulla og Sebastian fra DUI-Højstrup kan hygge sig sammen med andre bedsteforældre og børnebørn til Generationer På Tværs.

 

 

Hos DUI-Højstrup kan bedsteforældre og børnebørn fremover mødes sidste søndag i måneden. Odense Kommune bidrager med 8.137 kroner til formålet.

 

DUI i Højstrup har søgt Odense Kommune om penge til at opstarte en gruppe – Generationer På Tværs – som samler bedsteforældre og børnebørn omkring fælles aktiviteter.

Ansøgningen blev vel modtaget i Odense Kommune, som har bevilget 8.137 kroner til formålet.

 

Fællesspisning til frokost

Pengene tages fra den såkaldte Generationspagten – en del af et budgetforlig i Odense, hvor kommunen har afsat penge til, at generationer kan mødes og være noget for hinanden.

”Pengene fra Odense Kommune til DUI-Højstrup går blandt andet til indkøb af spil og en fælles tur ud af huset, når det igen bliver lidt lunere i vejret,” forklarer Monika Findsen, formand for DUI i Højstrup.

”Planen er, at Generationer På Tværs mødes den sidste søndag i hver måned til aktiviteter og fællesspisning ved frokosttid,” fortæller Monika Findsen.

 

Spil og julehygge

”Første møde er 25. november, hvor vi spiller spil sammen. Og så vil vi tage en snak med bedsteforældrene og børnebørnene om, hvad de har lyst til af aktiviteter fremover,” siger Monika Findsen.

I december mødes bedsteforældre-gruppen allerede søndag den 16. december på grund af julen. Her laver børnene og deres bedsteforældre julebag og -konfekt sammen.