Få Børn i bevægelse i din afdeling

16. oktober 2019

DUI-Østerbro har stor succes med Børn i bevægelse. En ny hjemmeside giver redskaber til dig, som overvejer at starte Børn i bevægelse op i din afdeling.

 

”Børn i bevægelse giver børn mulighed for at bevæge sig og styrke deres motorik sammen med andre børn, fra en meget tidlig alder,” siger Maria Belardo – projektmedarbejder i DUI.

”Det er vigtigt, at børn bevæger sig. Det er også vigtigt, at børn lærer at indgå i et fællesskab sammen med andre børn. Derfor er Børn i bevægelse en fritidsaktivitet, som giver rigtig god mening,” fastslår hun.

 

Omkring 500 børn er med

Børn i Bevægelse er udviklet af DUI-Østerbro, der efterfølgende har udbredt konceptet til bydelene Husum og Nordhavn.

Hvert år går omkring 500 børn til aktiviteter hos Børn i bevægelse. Disse børn bliver samtidig medlem af DUI-Østerbro. Der er god økonomi i projektet, og DUI-Østerbro er nu den DUI-afdeling med klart flest børne- og ungemedlemmer.

Både DUI-Aalborg og DUI-Høje Taastrup er i fuld gang med at tilpasse Børn i bevægelse-konceptet til deres afdelinger.

”Der vil altid være nogle udfordringer og nogle bump på vejen. Sådan er det jo, når man prøver at starte nye aktiviteter op. Men vi har masser af erfaringer fra Børn i bevægelse på Østerbro, som vi gerne deler med andre DUI’ere,” siger Maria Belardo.

 

I kan også starte Børn i bevægelse

DUI’s udviklingskonsulent, Tobias Simonsen, har sammen med Maria Belardo lavet en guide til dig, som vil starte Børn i bevægelse i din afdeling.

”Vi har lavet hjemmesiden dui.dk/bib, fordi det jo godt kan være lidt svært at komme i gang,” fortæller Tobias.

”På dui.dk/bib finder man manual, kontraktskabelon, forslag til aktiviteter, samt hjælp til markedsføring og rekruttering af instruktører.”

”Derudover er man selvfølgelig også velkommen til at ringe til mig eller til Maria. Vi hjælper meget gerne telefonisk, men vi kommer også gerne forbi din afdeling, hvis der er behov for det,” siger Tobias.