DUI skal have ny formand

9. september 2018

 

Lone Søndergaard går af som formand på næste landsmøde.  

Efter to år som formand for DUI-LEG og VIRKE har Lone Søndergaard besluttet sig for at træde tilbage på DUI’s landsmøde i slutningen af oktober.

“Jeg har været glad for det politiske arbejde, og vil helt sikkert komme til at savne det. At udtræde helt af HB til landsmødet, skal ikke ses som at jeg ikke kan lide at arbejde politisk, men et ønske om at kunne fokusere og have en hverdag der hænger sammen i en skilsmisseramt familie. Jeg har et par teenage piger jeg gerne vil være der for. Jeg ønsker desuden at være en del af det organisatoriske, for at kunne arbejde konkret med de ting, vi som politikere gerne vil have skal ske i organisationen – Jeg træder derfor tilbage ved landsmødet som formand, for at kunne arbejde i trekantsområdet i en 50% projektstilling i et år med 5 konkrete projekter. Det glæder jeg mig rigtig meget til,” forklarer Lone Søndergaard.

DUI’s hovedbestyrelse mødtes den 9. september og valgte her at sætte det nye hold, som præsenteres på landsmødet. Hovedbestyrelsen opstiller et nyt formandskab bestående af Ann Urbrand, Østerbro som ny formand samt Rasmus Kjeldsmark, nuværende næstformand og en helt ny næstformand, som i skrivende stund er i tænkeboks. Det betyder et farvel til Mette Karlsen som næstformand. Mette har lagt et stort arbejde i formandsskabet, og overvejer nu sin fremtidige rolle i organisationen.

Valget af ny formand og nye næstformænd finder sted på DUI’s landsmøde, som afholdes i LO-Huset i København den 27.-28. oktober.

”Jeg har været meget glad for samarbejdet med Lone i det seneste halve år,” siger sekretariatschef Michael Bager og uddyber: ”Lone er en person med et stort netværk og god erfaring fra tiden som styrelsesmedlem i Dansk Ungdoms Fællesråd, og med rødder tilbage fra en barndom og ungdom i DUI. Det har været til stor gavn, når vi har diskuteret udviklingen af organisationen. Når vi til oktober har landsmøde, er det altafgørende for organisationen, at vi har et velfungerende og stærkt formandskab, og jeg kan derfor kun bakke hovedbestyrelsen og organisationen op i at sætte et så stærkt hold som muligt til formandsskabet. Jeg ser meget frem til et spændende landsmøde og hvor også den nye hovedbestyrelse vælges.”