DUI roser ny aftale om midlertidigt børnetilskud

3. september 2019

”Det er godt, at flere børn vil få mulighed for at deltage i foreningsliv, børnefødselsdage og andre former for socialt samvær mellem børn,” siger Ann Urbrand, formand for DUI-LEG og VIRKE.

”Børn kan få udfordringer senere i livet, når de bliver sat uden for fællesskabet, fordi deres forældre ikke har råd til at lade dem gå til fritidsaktiviteter eller holde børnefødselsdag,” siger Ann Urbrand.

”Ingen børn skal vokse op i fattigdom! Derfor er vi glade for, at regeringen nu tager fat om en af de ting, vi er rigtig bekymrede for. Det er dejligt, regeringen kommer med en løsning frem til, at ydelseskommissionen har fremlagt deres arbejde.”

Ann Urbrand henviser til den kommission, som skal komme med forslag til et nyt system til for økonomisk hjælp til kontanthjælpsmodtagere og flygtninge.

Socialdemokratiet har afvist at afskaffe de såkaldte fattigdomsydelser, som blev indført, mens Lars Løkke Rasmussen var statsminister – kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen.

I stedet skal ydelseskommissionen komme med forslag til, hvordan man bedst hjælper økonomisk trængte familier, men samtidig sikre, at forældrene har en klar fordel af at finde et arbejde frem for at være på offentlig forsørgelse.

Regeringen forventer, at et nyt ydelsessystem kan træde i kraft midt i 2021.

Indtil da har Socialdemokratiet indgået en aftale med Radikale, SF og Enhedslisten om et skattefrit midlertidigt børnetilskud til forældre, som er berørt af kontanthjælpsloftet og/eller modtager integrationsydelse.

”Det midlertidige børnetilskud er et skridt i den rigtige retning. Men vi må ikke glemme, at det blot er en midlertidig løsning på de problemer, som kontanthjælpsloftet har været med til at skabe,” siger Ann Urbrand.

”Kontanthjælpsloftet holder folk nede i fattigdom og forhindrer kontanthjælpsmodtageres børn i at få en barndom med ligeværdig adgang til socialt samvær med andre børn. Derfor er det vigtigt, at der kommer en permanent løsning for disse børn. I DUI-LEG og VIRKE kommer vi til nøje at følge ydelseskommissionens arbejde fremover.”

 

Fakta om det ny midlertidige børnetilskud

  • Det særlige børnetilskud bliver 700 kroner om måneden pr. barn af integrationsydelsesmodtagere og uddannelsesparate uddannelseshjælpsmodtagere.
  • Tilskuddet bliver 600 kroner pr. barn af enlige og 550 kroner pr. barn af øvrige ramte af kontanthjælpsloftet.
  • Tilskuddet gives til børn i alderen 0-14 år.
  • Derudover får enlige forsørgere et supplerende tilskud på 650 kroner om måneden.
  • Det særlige børnetilskud træder i kraft 1. januar 2020 med tilbagevirkende kraft fra 1. august 2019. Det midlertidige børnetilskud ydes, indtil ydelseskommissionen har fremlagt sine anbefalinger, og et nyt ydelsessystem er trådt i kraft – dette forventer regeringen vil ske midt i 2021.