DSU fylder 100 år

4. februar 2020

DUI siger tillykke til DSU, som fylder 100 år den 8. februar.

 

Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) fylder 100 år og fejrer det med reception og fest 7. og 8. februar.

Fredag den 7. februar klokken 14.00-16.30 er der reception på Arbejdermuseet, som gennem hele ugen viser en særudstilling om DSU’s historie.

Lørdag den 8. februar fejrer DSU jubilæet med en stor fest på Docken i Nordhavn.

 

Tillykke fra DUI

Fra DUI deltager formand Ann Urbrand, næstformænd Rasmus Kjeldsmark og Tinna Glisbo samt sekretariatschef Jane Dupont i jubilæumsfesten.

”Samarbejdet mellem DUI og DSU er inde i en rigtig positiv udvikling. Et godt eksempel er Ankersminde, som DUI og DSU ejer sammen, og som vi oplever en stigende interesse for,” siger Ann Urbrand.

”DUI blev dannet i 1905, så vi har jo lidt flere år på bagen end DSU. Vi ønsker DSU varmt tillykke og glæder os til at fejre jubilæet sammen med DSU’erne,” siger DUI-formanden.

 

En hård fødsel

Faktisk kom DSU til verden efter en meget hård fødsel:

I efteråret 1919 brød det daværende Socialdemokratisk Ungdomsforbund med Socialdemokratiet for i stedet at tilslutte sig det parti, som blev til Danmarks Kommunistiske Parti.

Men et mindretal ønskede at bevare forholdet til Socialdemokratiet. Derfor blev DSU grundlagt – helt præcis den 8. februar 1920.

 

Film og jubilæumsbog

Har du lyst til at vide mere om DSU’s historie?

Ud over særudstillingen på Arbejdermuseet kan du også se DSU-filmen Aktionen starter nu, som stammer fra 1983. Filmen vises i Arbejdermussets festsal lørdag den 8. februar klokken 14-16 og introduceres af selve instruktøren – Mogens Jensen, der nu er minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde. Klik her for at tilmelde dig filmvisningen.

I slutningen af april udkommer en jubilæumsbog om DSU’s historie. Denne bog kan du allerede nu forudbestille med dette link.

 

Klik her hvis du vil læse mere om Danmarks Socialdemokratiske Ungdom