Danske Mie hos IFM-SEI

17. januar 2017

For de fleste markerer et årsskifte ikke meget mere end et nyt årstal. For den 23 årige DUIer Mie Jørgensen, er 2017 dog lidt mere end bare det.

Foto: IFM-SEI

Fra januar og frem til juni er den tidligere LandsUngdomsUdvalgs-formand medarbejder hos IFM-SEI på deres kontor i Bruxelles – en stor omvæltning i forhold til livet herhjemme.

– Det er meget anderledes pludselig at skulle arbejde på engelsk. Men samtidig for man også styrket sit engelske, da alt forgår på engelsk. Man vænner sig overraskende hurtigt til at kommunikere på et andet sprog, fortæller Mie.

–  Udover engelsk så taler de fransk og flamsk i Belgien. Jeg prøver at lære det franske, men det er rigtig svært. Heldigvis forstår og taler de engelsk mange steder hernede. Jeg vil næsten sige, at det franske er det der mest anderledes, da jeg ikke kan tale fransk.

Dagligdagen består blandt andet af projektarbejde og andre administrative opgaver, selvom der også er arbejde udenfor Belgiens grænser.

– Jeg arbejder på IFM-SEIs kontor, og hjælper med at forbedrede nogle af de mange forskellige projekter de laver, hvor jeg også rejser med rundt og deltager på nogle af dem, og hjælper med de ting, der nu skal laves.  Derudover har jeg også noget administrativt arbejde på kontoret. Jeg rejser blandt andet til Vilnius sidste i denne måned for at være med på et seminar, som IFM-SEI har været med til at planlægge.

Spring ud i det

Det kan virke som et stort skridt for mange, at søge stillinger i udlandet. For Mie har det været kærligheden til foreningsarbejdet, der har været drivkraften.

–  Jeg har altid brændt for at lave foreningsarbejde og specielt DUI-arbejde, jeg har deltaget i mange af DUIs internationale aktiviteter, og det er en af de ting jeg brænder meget for, og så synes jeg det kunne være en spændende udfordring at prøve, både for at få en oplevelse for livet, men også for at lære en masse og udfordre mig selv.

Hvis der sidder nogle unge mennesker og læser med, har Mie Jørgensen også et par gode råd til, hvordan man starter et udlandseventyr.

–  Søg en stilling hvis der en! Min egen var uopfordret; det kan man også sagtens have held med. Og så skal man bare gøre sig synlig og deltage på nogle af IFM-SEIs aktiviteter. Selv fik jeg skabt en rigtig god kontakt under en studietur til Bruxelles i DUI-regi. Ellers er det bare at springe ud i det, siger hun med et smil.

–  Jeg fortryder ikke, at jeg har gjort det!