Cirkus Arcus træner online

11. maj 2020

Skærmbillede fra en af cirkustræningerne.

 

I april startede CIrkus Arcus et nyt tiltag. Artisterne manglede mulighed for at træne og afdelingen var bekymret for artisternes lyst og engagement til at fortsætte i Cirkus Arcus, nu hvor man ikke kan komme i telt og lave cirkusforestillinger. Det plejer at være årets højdepunkt når artisterne fylder manegen foran op mod 3.000 publikummer.

 

Alle artister blev derfor inviteret til online-træning 2 gange om ugen over Microsoft Teams. Her skiftes trænere, der er tidligere artister i Cirkus Arcus, til at planlægge og gennemføre de enkelte trænings seancer.

“Vi har nu gennemført 4 gange online-træning, med henholdvis det ene og det andet sæt trænere en uge ad gangen. Og det har været ganske sjovt og lærerigt. Da vi ikke har mulighed for at træne med rekvisitter har det primært været styrke, smidighed og balance der er blevet trænet. Dog har hver gang været forskellige indfaldsvinkler og tiltag i forhold til selve træningsøvelserne” siger Jan Thorlind fra Cirkus Arcus.

 

Sådan gjorde Circus Arcus

Første gang startede trænerne med at lave ”tirsdagsbanko” hvor artisterne skulle finde forskellige objekter der hvor de var. De startede med 4 ting i 4 forskellige, men bestemte farver. Så skulle de finde ting der almindeligvis er forskellige steder i et hjem. 4 seancer blev det til. Og så startede den egentlige træning. En træner instruerede i øvelserne og en demonstrerede.

Anden gang skulle alle artister skaffe 2-4 ruller toiletpapir. Der var megen undren og mange spørgsmål om hvad de skulle bruges til. Og så gik de i gang med at træne. Og der var mange varianter til hvad man kan lave med toiletruller.

Tredje gang var med et nyt sæt trænere. De sendte fra samme stue hvor begge var til stede (plus en lillesøster der er artist og trænede med). Her instruerede / kommenterede den ene træner samtidig med at den anden viste og gennemførte øvelserne. Især 1. og 3. gang tog trænerne udgangspunkt i de øvelser som artisterne plejer at skulle lave til træning når de er fysisk sammen i Fægtesalen.

Fjerde gang skulle de prøve noget nyt, så træneren gennemførte 35 minutters yogaøvelser. Det er vist slet ikke så nemt som det ser ud til. Kommentarer bagefter var at det havde været godt, men også lidt hårdt. Men alle virkede som om de havde oplevet det som spændende.

Efter hver træning bliver skærmene givet fri til hyggesnak mellem de artister der har lyst til det (ca. 15-20 min.). Så siger man farvel til de unge og når de alle har forladt samtalen, har trænerne overtaget kamera og mikrofon for at samle op og evaluere dagens træning. Hyggesnakken mellem artisterne er for at skabe mulighed for fællesskab og oplevelse af at være en del af Cirkus Arcus.

“Vi har haft mellem 1/3 og ¼ af artisterne med til de 4 træningsgange. Men vi satser på at få endnu flere med. Ligeledes er vi også i gang med at overveje hvordan vi kan lave fællestræning udendørs med 1 træner og op til 9 artister. Men nu må vi hen ad vejen se hvad tiden bringer af muligheder” siger Jan.

 

Du kan se mere om Cirkus Arcus, der ligger i Hvidovre, her.