Borgmester roser Aktivitetsfestivalen

10. oktober 2018

I weekenden 5.-7. oktober var børn og unge fra hele Danmark samlet i Odder til DUI’s Aktivitetsfestivalen.

 

Omkring 90 børn og unge samt 45 voksne deltog i Aktivitetsfestivalen, som DUI’s lokalafdeling i Odder var vært for.

En del af deltagerne kom fra DUI’s lokalafdelinger i Odder og Aarhus. Men den midtjyske stationsby fik også besøg af mange tilrejsende DUI’ere fra det øvrige Jylland samt fra Fyn og Sjælland.

”Jeg er glad for at se deltagere fra hele Danmark, og jeg synes virkelig, vi fik løftet Aktivitetsfestivalen op på et niveau, som vi godt kan være bekendt,” siger Aage Rothman, lokalformand i DUI-Odder.

 

God stemning og fællesskab

Odders borgmester byder velkommen til Aktivitetsfestivalen.

Fra Odder Kommune mødte borgmester Uffe Jensen (V) op på Parkvejsvejens Skole lørdag morgen for at byde velkommen til Aktivitetsfestivalen.

”Jeg var glad for at få lov til at byde velkommen og tale med flere af deltagerne. Festivalen er en god mulighed for, at børnene kan møde nye kammerater fra andre kommuner i Danmark. Nye venskaber kan opstå, og det var herligt at opleve den gode stemning og fællesskabet blandt de mange piger og drenge,” fortæller Odder-borgmester Uffe Jensen.

”Jeg vil gerne sende en stor tak til de frivillige ledere, der gjorde festivalen mulig. DUI er et godt tilbud og er afgjort med til at understøtte det gode liv. Jeg håber, at mange af dem, der besøgte Odder, også får lyst til at vende tilbage hertil,” siger borgmesteren.

Fra DUI-Odder er lokalformand Aage Rothman glad for borgmesterens ros til de frivillige DUI-kræfter bag Aktivitetsfestivalen:

”Vi har ikke helt den samme politiske overbevisning om alting. Men jeg er glad for, at borgmesteren i sin tale roste det frivillige arbejde, som DUI laver. Han ved jo også godt, at hvis ikke vi var der, så var der mere bøvl for kommunen,” siger Aage Rothman.

 

Bedre samvær med børnene

Aktivitetsfestivalen er en årlig begivenhed for DUI’ere fra hele Danmark. Årets tema var De 4 årstider, men Aktivitetsfestivalen bød også på svømmehal og børnedisko.

Til gengæld havde DUI-Odder droppet den såkaldte medarbejdercafé.

”Det har jo altid været et diskussionsemne, men i DUI-Odder blander vi aldrig andre folks børn og alkohol,” siger Aage Rothman.

”Jeg fik at vide fra flere, at det var en god beslutning at droppe medarbejdercaféen. Også fordi at man så fik bedre mulighed for at sætte sig og spille et spil eller på andre måder være sammen med de børn, som man jo er taget på Aktivitetsfestivalen for at være sammen med,” fortæller Aage Rothman.

”Der var en, som sagde til mig, at det er ligesom at være hjemme i en privat dagligstue. Og så måtte jeg jo svare, at vi så blot manglede en pejs,” ler Aage Rothman.