Bliv mentor for nordiske unge i Danmark

8. april 2021

Foto: Foreningen Norden

 

Foreningen NORDEN, som DUI-LEG og VIRKE er medlem af, har siden 1985 gennemført et nordisk udvekslingsprojekt Nordjobb, som har givet 27.000 unge oplevelser for livet.

Nordjobb søger mentorer for en ung (18 – 30 årig) fra et af de andre nordiske lande, når de kommer til Danmark i nogle uger i sommer.

Mentorordningen går ud på, at man hjælper den unge til rette i Danmark. Det kan strække sig fra blot en telefonforbindelse, så vedkommende har en dansker at ringe til, hvis der er nogle spørgsmål. Men det kan også være man kender en virksomhed, som kan ansætte en ung fra et af de andre nordiske lande i nogle uger i sommer. Måske man kender et sted i lokalområdet, hvor vedkommende kan bo, eller man selv har et ledigt værelse. Måske man også kan vise den unge lidt rundt i området i fritiden, fortælle om naturen, historien og give vedkommende lidt varme og tryghed og nogle ekstra oplevelser.

Nordjobb vil gerne folkeliggøre udvekslingen, da det kan give de unge en endnu større oplevelse ved at komme til et andet nordisk land. Som mentor kan det give en helt særlig sommer, der kan resultere i en længerevarende relation til den person, man er mentor for, til vedkommendes familie og det område hvorfra vedkommende kommer.

Nordjobberne får overenskomstmæssig løn og betaler selv for omkostningerne – herunder boligomkostningerne. Der er dermed ikke en økonomisk byrde forbundet med at deltage i projektet. Foreningen Norden hjælper gerne med at finde bolig, hvis ikke man som mentor har nogen muligheder.

Måske man i familien har nogle familiemedlemmer på 18 – 30 år, som kunne tænke sig at komme på udveksling på lignende vilkår i et andet nordisk land. Så er de altid velkomne til at søge et Nordjobb på https://www.nordjobb.org/da/soeg-job.

Hvis du har interesse for at indgå i den ene eller anden form i årets Nordjobb-udveksling, hører Nordjobb meget gerne fra jer på mailadressen danmark@nordjobb.org eller I kan kontakt Nordjobb-konsulent Christian Lagoni på tlf. 2243 3740.

Nordjobb tager naturligvis forbehold for corona-restriktionerne.