BeautyTøzerne fortsætter med 5. hold

5. oktober 2021

Foto: Joachim Lærke Lyager

 

Med en bevilling i ryggen fra Danske Banks fond, bliver det til januar muligt at åbne op for 5. hold af BeautyTøzerne hos DUI Odsherred. Ideen opstod fordi afdelingsformand Tinna Glisbo havde hørt, at piger fra lokalområdet gerne ville gå til aktiviteter om negle og andre former for beauty. Det var ikke muligt, så Tinna og DUI Odsherred besluttede sig for at starte BeautyTøzerne.

I starten var det ikke tænkt som et større projektet, men en aktivitet hvor deltagerne kunne hygge sig og have det sjovt.

Men det ene tog det andet, og snart var BeautyTøzerne langt mere end blot hygge og sjov. BeautyTøzerne blev en decideret negletekniker uddannelse undervist med foreningsprincipper som eksempelvis fællessang, fællesspisning og deltagelse på lejre.

På den måde blev deltagerne både klædt på til at kunne gå op til en negletekniker uddannelse og fik kendskab til foreningslivet, som de fleste af deltagerne ellers ikke før havde haft..

I dag har tre af deltagerne fået den egentlige negletekniker uddannelse, som har gjort dem klar til videre uddannelse eller til at varetage et job.

I alt har omkring 40 piger været en del af BeautyTøzerne siden starten og en stor del af dem er stadig aktive i afdelingen. Her bidrager de både til den videre udvikling af BeautyTøzerne, men som noget nyt har en deltager også spurgt interesseret ind til hvordan man driver en forening i en bestyrelse.

BeautyTøzerne er omkring 15-21 år og flere småsøskende har også ønsket at blive en del af fællesskabet, så nu har DUI Odsherred også startet MiniTøzerne, hvor de mindre medlemmer mellem 11-15 kan lære at lave creme, sæbe og andre kreative ting.

Bevillingen gælder indtil 2023 og danner derfor grundlaget for endnu flere forpligtende fællesskaber og dannelsesaktiviteter for unge de kommende år.