10 sjove sommeraktiviteter

12. juli 2016

Sommeren står for døren, og det betyder forhåbentlig mange solfyldte dage og lune sommeraftener. Vi har samlet 10 sjove, seje og spændende sommeraktiviteter til hele familien.

Alle vores ideer er velegnede til både små og store børn, og er uafhængige af jeres antal.

1. Sommerlege

Sommerlege-150x150Hvad end du har adgang til egen have – eller besøger en offentlig park – er der tonsvis af spændende og sjove lege at give sig i kast med.

Ofte behøver du ikke andet udstyr, end hvad du snildt kan finde i din husholdning.

Mangler du inspiration, kan du finde en kæmpe liste med sjove sommerlege for store og små lige her.

 

2. Gå på ravjagt

RavRav bliver ofte kaldt nordens guld, og har været brugt i smykker og dekorationer lige så længe der har boet mennesker i Danmark. Alle drømmer om at finde en stor og flot klump, og ravjagt er en spændende aktivitet for både børn og voksne.

Mange kommuner arrangerer foredrag og guidede ture – men det er naturligvis altid muligt, bare at kaste sig ud i det.

Du har de bedste muligheder for at finde de gyldne vidunere i lavvandsområder med rolige strømforhold og pålandsvind.

 

3. Bondegårdsbesøg

BondegårdEt besøg på en hyggelig gård er altid et hit – især hos de mindste.

Mange mindre landbrug rundt omkring i landet tager jævnligt imod besøg, og det plejer ikke at være svært at få en aftale på plads.

Hvis der ovenikøbet er en gårdbutik, kan I jo passende slutte dagen med et stort fællesmåltid baseret på de råvarer I netop har set blive til.

 

4. Sæt drage op

DrageDer kan siges meget om det danske sommervejr – men forudsigeligt er det sjældent. Tilgengæld er der tit god mulighed for blæsevejr; især langs kysterne. Derfor er der tit gode muligheder for at sætte drager op.

Det er sjovt og udfordrende, at flyve med drage – men der ligger også meget givende i det at bygge den.

Heldigvis er det ikke så svært, og der er opgaver for selv helt små børn. Her kan du se en nem instruktionsvideo med Dennis Stochholm, forfatteren bag bogen Drager For Alle.

 

5. Tag på stranden

StrandturNår solen brager ned fra en skyfri himmel, er der ikke meget der slå en hyggelig strandtur. Heldigvis er Danmarks kystlinje over 7.300 km lang, så der er rigeligt med strande at vælge i mellem uanset hvor i landet du befinder dig.

Vi anbefaler dog, at I vælger en strand med flag og livreddere – se evt. dette oversigtskort.

Ellers er det bare om at pakke en kurv med lækkerier, solcreme og badetøj og komme afsted.

 

6. Lav sæbebobler

De fleste børn har prøvet de små kedelige sæbebobler, man oftest vinder i tivoli – men de er intet i forhold til al den sjov du selv kan skabe med noget sæbevand og lidt opfindsomhed.

Opskriften på hjemmelavet sæbeboblevand er heldigvis meget overskuelig, og så er det ellers kun fantasien der sætter grænser.

7. Mad over bål

Mad-på-bålDe fleste af DUIs hytter er udstyret med en bålplads – men der er mange offentligt tilgængelige pladser landet over. Er du i tvivl om den nærmeste, kan du kontakte din kommune.

At samle brænde ind til et bål, tænde op og tilberede mad sammen er for mange indbegrebet af dansk sommerhygge.

Man kan lave en lang række spændende retter over bål, men det kan jo også bare være popcorn, snobrød og pølser – det er altid et hit.

 

8. Hjemmelavet is

På varme sommerdage er der intet som en iskold forfriskning – og hvorfor ikke lave dem selv?

Børnene kan selv hjælpe til i køkkenet, og du kan sørge for, at der ikke indgår kunstige tilsætningsstoffer eller for meget sukker. Samtidig er det også en god måde at indtage frugt på, når energidepoterne skal fyldes op.

Kun dine egne ambitioner sætter grænser, og du behøver stort set ikke andet end en fryser. Har du brug for lidt inspiration, kan du se videoen herunder.

9. Skattejagt

SkattejagtSkal du aktivere en større børneflok, er en skattejagt lige sagen. Du har mulighed for at tilpasse jagten præcis til din situation.

Hvis I er mange voksne, kan I lave bemandede poster med dertilhørende lege og spil. Står du alene med planlægningen, kan posterne indeholde gåder og forskelligt hjernegymnastik.

Er børnene lidt ældre, kan du tilrettelægge Geocaching, hvor de unge bruger deres smartphones til at finde posterne via gps. Bare husk at tjekke Naturstyrelsens retningslinjer, inden du kaster dig ud i det.

10. Tegneserier i skyggen

TegneserieNogle dage har man bare lyst til at flade ud og slappe af. Brugte tegneserier er oftest meget billige, og store stakke kan tit erhverves for næsten ingen penge. Tegneserier kan være vældig godt læsestof for mange børn, og er lidt mere tilgængelige end traditionelle bøger. Du kan eventuelt tilbyde at læse sammen med de børn, der har brug for lidt ekstra hjælp.

Husk rigeligt med skygge, et varieret tegneserie-udvalg, vand og hjemmelavede is – så har du opskriften på den perfekte sommer-slappedag.

 

 

Har vi overset nogle oplagte ideer? Brænder du inde med nogle gode sommeraktiviteter, du ønsker at dele med andre?

Send dem til os på Michael@dui.dk – rigtig god sommer!