10 drenge på kokkeskole med DUI

12. februar 2020

DUI-Odsherred/Holbæk har fået 45.000 kroner af Nordea-fonden til et kokke-projekt for 16-19-årige udsatte drenge.

 

KokAmok er titlen på et ny projekt fra DUI-Odsherred/Holbæk.

”Projektet har fokus på udsatte drenge i alderen 16 til 19 år. Siden 2019 har vi jo kørt projektet BeautyTøzerne med fokus på pigerne, og nu er det altså drengenes tur,” siger Tinna Glisbo fra DUI-Odsherred/Holbæk.

”Der er stor interesse i vores område for at blive uddannet kok. Derfor tænkte jeg, at der nok også er nogle drenge, som ikke er helt klar til at søge en elevplads som kok, men som overvejer at gå den vej. Vi vil give dem 10 kursusaftener i basic kokkeviden,” forklarer Tinna Glisbo.

”Drengene kommer både til at lære om råvarer og madlavning, og hvordan man agerer i et professionelt køkken: Når køkkenchefen siger noget, så svarer man ’Ja tak’ og retter ind. Der er en jargon i et professionelt køkken, som drengene også kommer til at opleve.”

 

Professionelle kokke

Tinna Glisbo er selv uddannet kok og har arbejdet 30 år som kok.

”Jeg har samlet nogle kokke, som virkelig vil det her projekt. Det er blandt andet Benny Haagen, som både er kok og socialpædagog. Han har altid haft et bankende hjerte for de her skæve unge – dem de andre ikke vil lege med.”

”Kendiskokken Umut Sakarya er også med på projektet, og han har virkelig gode kontakter. Med på instruktørholdet er også min egen søn, Frederik, der også er uddannet kok.”

 

Opstart til april

Både Tinna Glisbo og kokkene, som skal instruere drengene, arbejder frivilligt for det gode formål. De 45.000 kroner fra Nordea-fonden går til indkøb af råvarer og andre materialer.

Beskeden fra Nordea-fonden kom i begyndelsen af februar. Tinna Glisbo og kokkene regner med at bruge de næste par måneder på at tilrettelægge projektet, så drengene kan få mest muligt ud af det.

”Målet er at søsætte projektet i midten eller i slutningen af april,” siger Tinna Glisbo.

”Målgruppen er drenge på 16-19 år, som er færdig med 9. klasse. Nu går de måske rundt og klør sig i rumpetten og laver dumme ting nede på gaden. De skal lære at røre i en gryde i stedet for og forhåbentlig finde deres hjerte der.”