Ture og lejre

Det som er det allersjoveste i DUI, er at deltage i vores mange weekendture og lejre. Det er her man finder nye venner fra hele landet, og det er her man virkelig oplever noget.

I DUI har vi en række årlige tilbud på weekendture og lejre, eksempelvis Pinselejr, Aktivitetsfestival, Børnetræf og Ungdomstræf. De fleste af vores ture tilbydes i samarbejde med vores Landsforbund eller andre DUI-afdelinger, men vi har indimellem også ture, som kun er for medlemmer i DUI-Østerbro.

Fælles for alle vores ture er at afdelingen yder tilskud, således at vi kan holde deltagerbetalingen nede på et absolut minimum. Vi håber, også i fremtiden, at se rigtig mange på vores weekendture og lejre.

Hytteture

Udover de mere faste ture, som f.eks. Aktivitetsfestivalen og Pinselejren, kan vi også indimellen finde på at tage på en mere almindelig weekendtur. Det kan være en weekendtur udelukkende for afdelingens medlemmer eller en weekndtur, som vi laver i fællesskab med en eller flere andre DUI-afdelinger.

Vi har et stort ønske om at vi i fremtiden får flere almindelige hytteture, da vi mener det er med til at styrke afdelingens sammenhold. Vi håber derfor at få flere frivillige medarbejdere, som kan hjælpe os med at løfte denne opgave, da det er svært at få tid til det antal hytteture vi ønsker med den nuværende medarbejderstab.

Pinselejre

Pinselejren er en årligt tilbagevendende begivenhed, der afvikles som en forlænget weekend. Lejren bliver afholdt et sted på Sjælland eller Bornholm. De fleste DUI-afdelinger på Sjælland og Bornholm plejer at deltage i lejren, som også har haft deltagelse fra enkelte afdelinger fra Fyn.

Det er meget forskelligt hvilke aktiviteter man kan deltage i på en Pinselejr, men som regel er det bla. en masse udendørsaktiviteter, såsom vikingespil, boldspil, natløb, snobrød og badetur for de seje.

Sommerlejre

Vi deltager indimellem i forskellige sommerlejre med andre DUI-afdelinger. Men da vores frivillige medarbejdere også har brug for ferie, kan vi ikke garantere at vi kan tilbyde en sommerlejr hvert år.

Normalt vil der på en sommerlejr være mindst en heldagudflugt til eksempelvis et sommerland. Derudover vil der under hele lejren, som typisk er 10 dage, være et hav af forskellige aktiviteter, f.eks. badeture, natløb, børnediskotek, boldspil, stjerneløb, beachvolley og fisketure.

JUBI-lejr

Hver 5. år afholdes der en stor jubilæumslejr, også kaldet JUBI-lejr. Lejren er en teltlejr over 10 dage, og udover DUI’ere fra hele landet, plejer der også at være mange deltagere fra vores søsterorganisationer verden over.

Som regel kommer alle deltagere ud på mindst en heldagudflugt til eksempelvis et sommerland. Udover almindelige lejraktiviteter, som boldspil og hobbyaktiviteter, plejer programmet også at indholde aktivitetsindslag fra vores udlandske gæster. DUI’s landsdækkende Børneudvalg og Ungdomsudvalg står normalt også for aktiviteter specielt målrettet henholdsvis børn og unge.

JUBI-lejr er en stor oplevelse for hele familien. For at så mange som muligt kan komme med, er der med mellemrum forskellige muligheder og projekter man kan deltage i for at spare op tilJUBI-lejren både fælles og individuelt.

Aktivitetsfestival

Aktivitetsfestivalen er en årlig tilbagevendende festival, som altid afholdes den 1. weekend i oktober. Festivalen afholdes forskellige steder i Danmark. Vi har bl.a. været i Horsens, Roskilde, Munkebo, Skovlunde, Aabenraa og Struer. Deltagerne fra hele landet bliver indkvarteret afdelingsvis i klasselokalerne på en folkeskole.

Under hele festivalen vil der være et hav af aktivitetstilbud. På tidligere festivaler har vi bl.a. haft chokoladefremstilling, gamle idrætslege, ostevoks, DUI-rekorder, sanglege, stenslibning, fingermaling, hoppeborg, klatrevæg, svømning, Tv-produktion, bolchefremstilling, tekstiltryk, træsløjd og fjernstyrede minibiler.

Aktivitetsfestivalen er en festival for hele familien og en oplevelse man ikke må snyde sig selv for.

Der plejer at deltage ca. 500 DUI´ere fra hele Danmark, så det skulle være muligt at møde nogle nye venner (eller find en kæreste).

På festivalen er der disse 2 nedenstående regler som skal overholdes.

Alkohol- og rygeregel.

Alkohol: Det er strengt forbudt at medbringe øl, vin og spiritus til festivalen. Under festivalen kan der købes øl og vin i medarbejder cafeén efter kl. 18.

Rygning: Det er strengt forbudt at ryge på offentlige skoler. Der henvises derfor på festivalen et område hvor dette er tilladt.

 

Det man altid skal huske at medbringe til festivalen er:

  • Sovepose og liggeunderlag/luftmadras
  • Evt. sovebamse
  • Kurs, flad- dybtallerken, ske, gaffel og kniv
  • Viskestykke
  • Toiletsager og håndklæde
  • Skiftetøj til ude- og indendørsbrug samt til fest lørdag aften
  • Praktisk fodtøj til ind og ude
  • Lommelygte
  • Lommepenge
  • DUI-sangbogen
  • En madpakke til fredag aften