Vellykket Vikingetræf

Over fire spændende dage fik børn og unge i Helsingør kommune lov til at leve livet som viking. Vi bød som arrangør på mad over bål, pileflet, kartning af uld og meget mere.

TV Kronborg var på plads – og du kan se deres indslag her.

Fra DUIs Nyhedsbrev

Vikingelejr – sommerferieaktivitet i Helsingør

 

I fire dage, fra den 25. – 28. juli, kunne man se en flok vikinger i aktivitet hvis man kom forbi Hymervej 12 i Helsingør. DUIs vikingelejr var igen et af tilbuddene i årets sommerferieprogram for kommunens børn, og 14 børn i alderen 7-15 år, havde tilmeldt sig. Lejren var uden overnatning, men med masser af sjove aktiviteter i vikingernes ånd.

 

Dagene startede med morgensamling. Her skiftede alle til vikingetøj, og der blev sunget en sang og serveret lidt grød at styrke sig på inden dagens gøremål.

 

For der var mange opgaver og aktiviteter at give sig i kast med; både kreative og nævenyttige som nålebinding, karting og spinding af uld, bueskydning og vikingelege. En af dagene stod der musik, sang og dans på programmet, noget Søren Hammerlund fra musikgruppen Virelai sørgede for, og en anden dag tog alle vikingerne til Sagnlandet i Lejre, hvor børnene fik set og prøvet andre ting fra vikingetiden.

 

Hver dag blev der lavet mad over bål, og Mette fortalte historier om de nordiske guder.

 

Den sidste dag blev børnene kåret til ”Vikinger over Hymersvej” og der blev sunget vikingesange.

 

Det var fire rigtigt hyggelig dage, med skønne børn, som vi håber vil være med hos os til efteråret igen.

 

Stor tak til alle frivillige DUIere, instruktører, forældre og andre der gjorde lejren mulig.

Kommende arrangementer