I DUI-Helsingør er de initiativer og aktiviteter, der understøtter DUI´s hovedformål, med afsæt i vikingetiden år 790- 1050 og kaldes: Vikingefællesskaber i DUI.

 

HVEM: Familier, børn og voksne. DUI-Helsingør ønsker et vikingefællesskab for alle aldre. Vi ønsker os et trygt miljø at være sammen i, her skal være plads til alle som ønsker at være med.

AKTIVITETER: Aktiviteterne er forbundet til vikingetiden, men der er også plads til andre aktiviteter i løbet af året. Vi arbejder blandt andet med uld, filtning, vævning, ler, træværksteder, perler. Der er også til mad over bål, til lege og sange.

MATERIALER: Til aktiviteterne anvendes der naturmaterialer i form af uld, træ, ler, jord, skind, sten, hør og planter.

 

 

Har I spørgsmål, så kontakte:

Mette

email: metteskaanstroem@gmail.com

mobil: 61275086 eller

Nina

email: c.bengtsson1970@gmail.com

mobil: 23827604

 

I DUI kan man også komme til aktivitetsfestival, børnetræf og ungdomstræf samt sommerlejr (hvis der er voksne der har mulighed for at tage med).

 

Medlemskab af DUI koster 150 kr/år pr person og 300 kr/år pr familie. I må selvfølgelig gerne deltage et par gange, inden I melder jer ind.

 

DUI-hilsener Mette, Carlo og Nina

Fra DUIs Nyhedsbrev

Vikingelejr – sommerferieaktivitet i Helsingør

 

I fire dage, fra den 25. – 28. juli, kunne man se en flok vikinger i aktivitet hvis man kom forbi Hymervej 12 i Helsingør. DUIs vikingelejr var igen et af tilbuddene i årets sommerferieprogram for kommunens børn, og 14 børn i alderen 7-15 år, havde tilmeldt sig. Lejren var uden overnatning, men med masser af sjove aktiviteter i vikingernes ånd.

 

Dagene startede med morgensamling. Her skiftede alle til vikingetøj, og der blev sunget en sang og serveret lidt grød at styrke sig på inden dagens gøremål.

 

For der var mange opgaver og aktiviteter at give sig i kast med; både kreative og nævenyttige som nålebinding, karting og spinding af uld, bueskydning og vikingelege. En af dagene stod der musik, sang og dans på programmet, noget Søren Hammerlund fra musikgruppen Virelai sørgede for, og en anden dag tog alle vikingerne til Sagnlandet i Lejre, hvor børnene fik set og prøvet andre ting fra vikingetiden.

 

Hver dag blev der lavet mad over bål, og Mette fortalte historier om de nordiske guder.

 

Den sidste dag blev børnene kåret til ”Vikinger over Hymersvej” og der blev sunget vikingesange.

 

Det var fire rigtigt hyggelig dage, med skønne børn, som vi håber vil være med hos os til efteråret igen.

 

Stor tak til alle frivillige DUIere, instruktører, forældre og andre der gjorde lejren mulig.

Kommende arrangementer