🌳 Brug vores hus 🌳

 

Dagsinstitutioner og skoler har brug for vores hjælp

Samfundet åbner stille og roligt op igen. Det betyder at DUI-LEG og VIRKE gør klar til at byde medlemmer velkommen tilbage, men også nye venner indenfor i fællesskabet.

Grundet Sundhedstyrelsens anbefalinger om god afstand og ophold udenfor, har mange daginstitutioner og skoler akut brug for ekstra lokaler og udearealer, for kunne rumme det samme antal børn og unge som før.

Her kommer DUI-LEG og VIRKE ind i billedet.

En ny pulje fra Friluftsrådet, lægger op til samarbejde mellem foreningslivet og daginstitutioner, om at give vores børn og unge de bedste betingelser, imens der stadig er smitterisiko ved at være for tæt sammen.

 

Vær med til at skabe de bedste betingelser for børn og unge

Vi har foreningshuse som i øjeblikket ikke bliver brugt. Brug derfor muligheden for at støtte lokalsamfundet og lad samtidigt en masse pædagoger og forældre møde jeres foreningshus.

Brug eksempelvis puljen til at:

  • Søge om tilskud til rengøring
  • Søge om tilskud til aktivitetsmaterialer
  • Søge om vand, varme og andre udgifter forbundet med udlĂĄn af jeres foreningshus

FriluftsrĂĄdet har allerede samlet inspiration til, hvordan dagtilbud og skoler kan fĂĄ mere udeliv i hverdagen pĂĄ groennespirer.dk og groenskole.dk.

 

SĂĄdan laver i et partnerskab

Lokale dagtilbud, skoler og fritidsordninger, der indgår samarbejde med foreninger eller andre lokale aktører, såsom naturskoler og ungdomsskoler, kan søge om tilskud på 5.000 til 50.000 kroner til initiativer, der kan gøre en forskel for børnenes udeliv her og nu. Det kan for eksempel være tilskud til udstyr, materialer eller faciliteter, som giver bedre mulighed for at rykke aktiviteter udendørs.

Herunder kan i downloade et eksempel pĂĄ en invitation til samarbejde, som i kan sende til jeres lokale daginstitution eller skole. Klik pĂĄ billedet for at downloade invitationen.

 

Sådan søger i puljen

Friluftsrådet har afsat to millioner kroner fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, og fristerne for at søge om tilskud fra akutpuljen er d. 15. maj og 1. juni 2020.

Søg støtte her via det elektroniske ansøgningsskema.

 

Find din lokale afdeling af DUI-LEG og VIRKE

PĂĄ dette kort, kan du se hvor der er afdelinger af DUI-LEG og VIRKE, og kontaktoplysninger til afdelingen.

 

Ny ungepulje pĂĄ vej fra 1. juni

Udover akutpuljen lancerer Friluftsrådet en ordinær pulje til projekter under fokusområdet børn og unge 1. juni 2020. Her vil det være muligt at søge om tilskud til både større udviklingsprojekter og lokale initiativer. Der vil være ansøgningsfrist for den ordinære pulje medio september 2020.

 

Få hjælp til at starte samarbejdet op eller til at skrive ansøgning

Tobias fra DUI-LEG og VIRKEs Forbundskontor sidder klar til at hjælpe med at få samarbejde op at stå og til at få sendt ansøgningen afsted.

Fang Tobias pĂĄ 61262596 eller pĂĄ tobias@dui.dk.