Om Ankersminde

Visionen er at skabe Danmarks mødested for børn og unge – på tværs af landsdele, interesser og fælleskaber.

Fremtidens velfærdssamfund er afhængigt af en stærk ungdom (forstået som både børn og unge). Under overskriften ’I dag former vi i morgen’ vil vi gerne styrke arbejdet med ungdommen ved at gøre det nemmere at afholde uddannelser, kurser, landsmøder og andre organisatoriske tiltag for børne og unge. 

 

Upartisk – men i Anker Jørgensens ånd

Derfor vil vi skabe rammerne for et kraftcenter for uddannelse, fælleskaber og opbygning af relationer for og med børn og unge. Vi vil omdanne Gadsbølle skole til Ankerminde – Danmarks centrale mødested for børn og unge. Stedet bliver skabet i en upolitisk ånd, men ud fra Anker Jørgensens ånd: det skal være et sted for folket og af folket. Fællesskab var kodeordet for Anker, og fællesskabet er omdrejningspunkt for visionen om et nyt kursuscenter.

Derfor vil vi lave gode og billige faciliteter med placering midt i landet. Ankersminde giver lige netop en mulighed for det. Stedet skal sikre fornyet aktivitet både nationalt og lokalt i for alle børn og unge, og give plads til flere aktiviteter uden at hæve ungdomsbudgetterne. 

Stedet er en gammel folkeskole, der har været ejet af DSU siden 2003 og sammen med DUI-LEG og VIRKE siden 2017.

 

GIV ET  FOLKEBIDRAG TIL ANKERSMINDE

Vil du være med til at gøre visionen til en virkelighed? Støt projektet med et personligt bidrag:

MobilePay 22 40 86 45

Konto nr. 5301-0266748

Støt fx med 100, 500, eller 2.500 kr. Alle der giver et folkebidrag til Ankersminde, vil få deres navn på en messingplade, som ophænges på ejendommen. Så husk at skrive dit navn i overførslen.

Film om Ankersmidne