Tre millioner kroner ude at arbejde

16. oktober 2018

DUI’s HAL-udvalg yder billige lån til DUI-afdelinger rundt om i landet. Det har gjort det muligt at udvide Peter Sabroes Minde med tilbygningen Lille Peter Sabroe.

 

I 2017 besluttede DUI’s hovedbestyrelse, at formandsskabet fremover skal deltage på HAL-udvalgets møder for at være en del af og komme tættere på det vigtige arbejde i udvalget.

HAL-udvalgets formand, Jens Jørn Ivarsen fortæller, at udvalget fortsat er klar til at yde billige lån til DUI-afdelinger og andre organisatoriske led rundt om i landet.

”Lige nu er lidt over tre millioner kroner ude at arbejde, og der er stadig lidt over en million kroner at gøre godt med. HAL-udvalget kan derfor fortsat hjælpe med lån til gode projekter, men vi vil selvfølgelig ikke dræne pengekassen fuldstændigt,” understreger Jens Jørn Ivarsen.

Det går pænt med tilbagebetaling fra de fleste afdelinger. HAL-udvalget har dog måttet give lidt længere linje til nogle af de afdelinger, som har haft det svært, og derfor har haft problemer med at betale alle afdrag til tiden.

”I enkelte tilfælde har vi været nødt til at indføre morarenter, fordi det i sidste ende går ud over fællesskabets penge,” siger Jens Jørn Ivarsen.

I 2016 gik efterskolen Bisnapsgård konkurs, hvilket betød et tab på omkring 800.000 for HAL-udvalget. Til gengæld er der også mange gode historier at fortælle: Blot for at nævne et enkelt eksempel har et lån fra HAL-udvalget været med til at hjælpe til opførelsen af Lille Peter Sabroe, som er en del af aktivitetscenteret Peter Sabroes Minde. Lille Peter Sabroe har 32 sengepladser, et grupperum, et tekøkken og fire toiletter med bad.

”Lille Peter Sabroe er den bygning, som HAL-udvalget har lånt os penge til, og som er bygget med rigtig meget frivilligt arbejde. Vi er meget glade for, at vi kunne låne pengene og dermed få bygget Lille Peter Sabroe, for uden sovefaciliteterne havde Peter Sabroes Minde ikke været det fantastiske sted, det er i dag,” siger Poul Jul, kasserer i DUI-Aarhus Midtby.

 

Denne artikel er også trykt i Beretningen op til DUI’s landsmøde 2018. Link til Beretningen.

Læs mere om HAL-udvalget og betingelser for at yde lån via dette link.