På besøg hos Socialdemokratiet

24. september 2018

DUI er med på Socialdemokratiets kongres for at hverve medlemmer, påvirke partiets børnepolitik og samle penge ind til Børn Hjælper Børn Fonden.

Aalborg Kongres & Kultur Center er fyldt med socialdemokrater i weekenden 22.-23. september, hvor partiet afholder sin årlige kongres.

Med på kongressen er også flere DUI’ere, heriblandt formand Lone Søndergaard, næstformand Mette Karlsen, sekretariatschef Michael Bager og formanden for DUI’s lokalafdeling i Aalborg, Helle Christensen.

”DUI har et historisk samarbejde med Socialdemokratiet, og vi udspringer fra et fælles værdigrundlang. Som formand for DUI er jeg med på Socialdemokratiets kongres for at pleje relationer og påvirke partiets børnepolitik,” siger Lone Søndergaard.

 

Aalborg en stærk bastion

Socialdemokratiet holder hvert år sin kongres i netop Aalborg, som er en historisk stærk bastion i arbejderbevægelsen – og også i DUI, hvor Aalborg er en af vores store lokalafdelinger.

”Aalborg har jo haft uafbrudt socialdemokratisk styre i næsten 100 år,
og arbejderbevægelsen står stærkt,” siger Helle Christensen fra DUI-Aalborg.

”Et af utallige eksempler på, hvordan arbejderbevægelsen i Nordjylland arbejder sammen, er vuggestuen, som DUI driver. Vi har bygget vuggestuen med kooperative virksomheder, og byggeriet er finansieret af Arbejdernes Landsbank.”

 

Penge til børnehjem i Uganda

På Socialdemokratiets kongres har DUI opstillet en stand, hvorfra DUI’ere hverver medlemmer og rejser penge til Børn Hjælper Børn Fonden.

”Vi har nogle frivillige, som producerer ting såsom tøjdyr og karklude og alt mulig andet. De ting sælger vi, og pengene går ubeskåret til Børn Hjælper Børn Fonden,” siger Helle Christensen, som ud over at være formand for DUI-Aalborg også er formand for Børn Hjælper Børn Fonden.

”Vi har strikket en masse røde handsker med et A broderet på, så man kan bruge dem til en valgkamp. Fingrene er fri, så man stadig kan tjekke sin mobiltelefon putte foldere ind i postkasser, uden at få fingrene frosset af. Dem skal vi forhåbentligt have solgt på kongressen, og lige nu går pengene til børnehjemmet i Uganda – helt ubeskåret for dem, som har strikket handskerne, har også selv betalt for garnet.”